Studiu: 99% dintre victimele epidemiei de coronavirus din Italia aveau afecțiuni medicale anterioare

Studiu: 99% dintre victimele epidemiei de coronavirus din Italia aveau afecțiuni medicale anterioare

Mai mult de 99% dintre cei care au murit în Italia din cauza coronavirusului au suferit de afecțiuni medicale anterioare, potrivit unui studiu al Autorității Naționale de Sănătate din Italia, scrie  Bloomberg .

După ce decesele cauzate de virus au depășit 2.500, autoritățile din domeniul sănătății au încercat să ofere indicii care să ajute la combaterea răspândirii bolii.

Guvernul premierului Giuseppe Conte evaluează posibilitatea extinderii restricțiilor date până la începutul lunii aprilie, potrivit La Stampa.

Italia are peste 35.000 de cazuri confirmate de boală. Noul studiu ar putea da răspunsul la întrebarea de ce rata de deces din Italia, la aproximativ 8% din totalul persoanelor infectate, este mai mare decât în ​​alte țări, scrie Mediafax.

Institutul din Roma a examinat datele medicale ale 18% dintre cei care au murit și a constatat că doar trei victime sau 0,8% din total nu aveau patologie anterioară. Aproape jumătate dintre victime sufereau de cel puțin trei boli anterioare și aproximativ un sfert avea una sau două afecțiuni anterioare.

Peste 75% au avut hipertensiune arterială, aproximativ 35% au avut diabet și o treime a suferit de boli de inimă.
 


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale