Studiu epidemiologic/Coronavirusul circula în Lombardia încă din 26 ianuarie, cu aproape o lună înainte de descoperirea pacientului 1

Studiu epidemiologic/Coronavirusul circula în Lombardia încă din 26 ianuarie, cu aproape o lună înainte de descoperirea pacientului 1

Coronavirusul circula la Milano deja din 26 ianuarie, cu aproape o lună înainte de descoperirea pacientului 1 din Codogno (Lodi), în 21 februarie. Potrivit cotidianului Corriere della Sera, în 26 ianuarie, cel puțin 160 de persoane din provincia Milano contractaseră deja virusul (din cei aproximativ 1.200 din întreaga Lombardie).
Concluzia reiese din analiza grupului de lucru alcătuit de specialişti din domeniul sănătății din regiunea Lombardiei, care face lumină asupra perioadei de timp pe care ziarul o numește "o lună întunecată" - cea în care s-a declanșat lanțul de infectări și la începutul căreia simptomele prezentate de pacienţi au fost considerate un final de gripă, în timp ce boala se răspândea fără a fi interceptată, scrie  RaiNews , citat de Rador.

Potrivit Il Corriere, care raportează şi graficele analizei făcute de grupul de lucru din regiunea Lombardia, este "foarte probabil ca deja la acea vreme (26 ianuarie, un fel de "Ziua 0”), la Milano să fi existat deja primele 46 de cazuri de Covid-19 (din cele 543 din întreaga regiune Lombardia).

Analiza este cuprinsă într-un grafic care studiază "distribuția curbei de debut a simptomelor pentru cazurile pozitive". Tampoanele pentru testarea coronavirusului au înregistrat cazuri de persoane "pozitive” începând cu 21 februarie, moment în care s-a realizat că epidemia a ajuns în Italia.

Dacă privim creșterea progresivă a numărului de persoane infectate, observăm cum curba începe să crească începând chiar cu 21 februarie, ajungând în 28 aprilie la 74.348 de infectați în Lombardia, mai arată studiul epidemiologic.

Pe măsură ce pacienții "pozitivi” au fost descoperiți și certificați prin testele tampon, aceştia au fost întrebați când au avut primele simptome, iar faptul că tehnicienii din regiunea Lombardiei au stabilit exact în acea zi debutul simptomelor pentru un număr foarte mare de pacienți, comparativ cu următoarele trei săptămâni, este foarte probabil rezultatul unei rotunjiri. "Pentru toți pacienții certificați pozitivi la Covid -19 la sfârșitul lunii februarie, care şi-au amintit că simptomele bolii au început cu mult înainte, ”această dată ar fi fost identificată drept termenul maxim dincolo de care nu ar fi fost posibil să apară primele simptome", scrie ziarul.
 


Citește și:

populare
astăzi

1 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

2 De citit analiza lui Adrian Năstase despre războiul din Ucraina

3 În ce circumstanțe a murit liderul interlop Costel Corduneanu

4 Surprinzător, unul dintre experții de top ai Chinei anunță înfrângerea Rusiei în Ucraina

5 VIDEO Filmare cu camarila lui Nicușor Dan, în frunte cu „bobinatorul” primarului, controversatul afacerist Matei Păun, în timp ce caută un sediu de ca…