STUDIU Germanii au o viaţă sexuală mai bună datorită pandemiei de coronavirus

STUDIU Germanii au o viaţă sexuală mai bună datorită pandemiei de coronavirus

Germanii au o viaţă sexuală mai bună datorită pandemiei de coronavirus, potrivit datelor adunate de cercetători în cadrul a două studii deocamdată nepublicate, relatează vineri dpa.

În total, 72% dintre bărbaţii aflaţi într-o relaţie de cuplu, care au participat la studiul realizat de Universitatea Merseburg, au declarat că relaţia lor nu s-a înrăutăţit din cauza pandemiei, în timp ce 16% au afirmat că relaţia lor s-a îmbunătăţit.

Profesorul de sexologie şi educaţie sexuală Heinz-Juergen Voss, care a condus studiul, a afirmat că doar 12% dintre bărbaţii aflaţi într-o relaţie au declarat că situaţia lor s-a înrăutăţit după instituirea măsurilor de lockdown.

În rândul femeilor chestionate, 30% au observat o îmbunătăţire a vieţii sexuale în cuplu, în timp ce 58% au afirmat că situaţia este neschimbată, iar 12% au declarat că s-a înrăutăţit.

Un studiu internaţional realizat de Institutul de cercetări în domeniul sănătăţii sexuale de la Centrul Medical Universitar Hamburg-Eppendorf (UKE) a prezentat rezultate asemănătoare.

„Jumătate dintre respondenţi nu au experimentat nicio schimbare în viaţa lor sexuală. În rândul jumătăţii care a observat schimbări, un număr mai mare de respondenţi au amintit schimbări pozitive”, a declarat pentru dpa şeful părţii germane a studiului, Johanna Schroeder.

La studiu au participat şi institute din Turcia, Croaţia, Portugalia, Suedia, Olanda, Franţa şi Cehia.

„Practic, oamenii dorm mai mult împreună în timpul acestei perioade de lockdown”, a afirmat psihoterapeutul Wolfgang Krueger din Berlin. „Ne aşteptăm ca peste 50% dintre cupluri să aibă o experienţă sexuală mai bună”, a mai spus el.

„În perioade de criză, relaţiile romantice şi sexuale se intensifică în general”, a adăugat Krueger. „Iubirea şi sexualitatea sunt modalităţi de a obţine un sentiment de siguranţă”, a mai spus el.

Sursa: Agerpres

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Așa o fi? / Mafie în toată regula, frați români!

2 Așa arată „câmpul de luptă” după cheful de la ziua liderului AUR, Eugen Simion! Tot așa ar lăsa și țara dacă v…

3 CULISE Cum arată schema viitoarei conduceri PNL. Dacă va câștiga Cîțu

4 Așa o fi?

5 „Era ca un card de credit viu” / O adolescentă din România, salvată din ghearele unor animale care o vindeau în …