SUA - Autorităţile au dat undă verde primului medicament împotriva depresiei postpartum

Autorităţile americane au dat pentru prima dată undă verde unui medicament împotriva depresiei postpartum care se va comercializa sub numele de Zulresso. Este vorba de o injecţie intravenoasă cu brexanolonă destinată femeilor care suferă de această boală, informează miercuri mass-media locale citate de EFE.

Este vorba de primul medicament specific pentru tratarea depresiei postpartum (DPP) pe care îl aprobă Administraţia Alimentelor şi Medicamentelor (FDA). Depresia postnatală sau depresia postpartum este o tulburare psihică ce se instalează în primele luni după naştere şi poate afecta una din nouă femei. Aceasta stare se poate manifesta şi in cazul femeilor care au pierdut sarcina, fie că este vorba de un avort spontan sau de naşterea unui făt mort.

FDA a explicat că din cauza posibilelor efecte secundare, precum pierderea bruscă a cunoştinţei, Zulresso va fi disponibil doar pe reţetă în centrele medicale certificate.

Ca urmare a efectelor secundare, pacientele trebuie de asemenea să participe la un program special numit Zulresso REM (Strategie de evaluare a riscurilor) înainte de a le fi administrat medicamentul şi vor fi monitorizate medical în timpul tratamentului, care se realizează pe parcursul a 2,5 zile.

Potrivit Sage Therapeutics, compania farmaceutică care a dezvoltat medicamentul, se preconizează ca Zulresso să fie disponibil începând din luna iunie. Compania notează că primele efecte ale medicamentului intervin după 24 ore de la administrare şi pot avea o durată de 30 de zile.

Compania estimează costul tratamentului la între 20.000 şi 35.000 de dolari.

Potrivit Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (Centers for Disease Control and Prevention , CDC), în SUA una din zece femei au prezentat simptome de depresie postpartum de-a lungul vieţii lor; în condiţiile în care una din nouă femei au suferit de depresie postnatală.AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Acest mesaj va produce un cutremur în România

2 Cum se spală banii negri în Famiglie / Ilie Sârbu și-a luat apartament de două milioane de lei. Fiica Daciana i-…

3 Documente / „Pute rău! Miros de cătușe cu o duhoare puternică de corupție la achiziția celor 115 milioane de măș…

4 VIDEO Priviți, despre Armata Panterelor Negre care patrulează pe străzile orașelor din America nu vorbește nim…

5 BREAKING A explodat prima bombă în București! Robert Negoiță, primarul sectorului 3, anunță că nu va candida p…