SUA: 100 de femei pozează dezbrăcate la Cleveland înainte de Convenția republicană

Fotograful american Spencer Tunick a adunat duminică 100 de femei dezbrăcate la Cleveland, în apropierea Convenției republicane, pentru a denunța atitudinea Grand Old Party (GOP), transmite AFP. Fotograful, celebru pentru fotografiile sale cu nudiști, a organizat această secvență cu 100 de femei care țin în mână mari oglinzi circulare.

Acestea aveau privirile îndreptate spre uriașa sală polivalentă unde va începe luni reuniunea GOP care urmează să îl consacre pe Donald Trump în calitate de candidat republican la Casa Albă.

"Am două fete și o soție (...) și sunt consternat de retorica urii împotriva femeilor și minorităților în rândul partidului republican", a explicat Spencer Tunick.

"Nu puteam să mă mulțumesc doar să votez", a adăugat el, considerând că este esențial să se facă ceva pentru "a contracara această tendință idioată".

Artistul a precizat că a făcut fotografiile în zori, pe o proprietate privată.

"Să arăți un nud în public este ilegal, în schimb te poți plimba cu o armă fără să fii deranjat. Găsesc asta destul de bizar", a comentat el.

La sfârșitul lunii iunie, Spencer Tunick a convins peste 6.000 de persoane să pozeze dezbrăcate în fața Parlamentului columbian din Bogota, pentru a transmite un mesaj de pace în această țară sfâșiată de peste jumătate de secol de conflict armat.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Noi date din exit-poll-uri / Marian Oprișan pierde șefia CJ Vrancea în favoarea PNL! Situație critică la Neamț, …

2 Emil Boc, scor istoric la Primăria Cluj-Napoca: 75% / Candidatul PSD a luat 4,68%!

3 LIVE Alegeri locale 2020 / Prezență la vot de 41,48% la ora 19. În București - 31.86% / Trei județe trec de 50%

4 HARTĂ Ce partide au câștigat șefia Consiliilor Județene

5 Priviți cum arată Gâdea... Pieleanu anunță 5 surprize la București!