SUA: 15 soldați ai Marinei, răniți după ce un vehicul amfibiu de asalt a luat foc într-un exercițiu de rutină

SUA: 15 soldați ai Marinei, răniți după ce un vehicul amfibiu de asalt a luat foc într-un exercițiu de rutină

Un număr de 15 soldați ai Marinei americane au fost răniți, dintre care cinci sunt în stare critică, miercuri, la Camp Pendleton, în California, într-un incendiu ce a afectat un vehicul amfibiu de asalt în timpul unui exercițiu de rutină, cel mai recent incident pentru armata americană, transmite AFP.

Incidentul a avut loc pe uscat în jurul orei 9,30 (16,00 GMT) la Camp Pendleton, la o oră nord de San Diego (sud-vestul SUA).

O anchetă este în curs pentru a determina circumstanțele "unui accident în cursul căruia vehiculul în cauză a luat foc", conform comunicatului purtătorului de cuvânt, Paul Gainey, difuzat pe rețelele sociale.

Vehiculele amfibii de asalt sunt destinate transportului trupelor de pe mare pe uscat și "sunt utilizate în operațiuni militare din anii 70", precizează comunicatul.

Pe 30 august, tot la Camp Pendleton, un soldat de 22 ani a fost găsit mort în timpul unui antrenament. Cauza decesului nu a fost încă stabilită.

În 2015, un soldat al Marinei a fost descoperit mort, cu răni de gloanțe la cap, într-un poligon din aceeași bază. O anchetă a fost deschisă.

Pe 21 august, distrugătorul USS John S. McCain a intrat în coliziune cu un petrolier în strâmtoarea Singapore, accident soldat cu 10 morți. În iunie, distrugătorul USS Fitzgerald s-a ciocnit cu un vas cargou în largul Japoniei, provocând moartea a șapte marinari americani.

AGERPRES/ (AS — autor: Vicențiu Purcărea, editor online: Daniela Juncu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...