SUA: 3 militari morți și 6 dați dispăruți într-un accident în Texas

SUA: 3 militari morți și 6 dați dispăruți într-un accident în Texas

Trei soldați au murit și alți șase au fost dați dispăruți după prăbușirea unui vehicul în timp ce traversa un râu spre tabăra militară Fort Hood din Texas, informează agenția France Presse (AFP), citând surse militare.

Micul vehiculul tactic ('Light Medium tactical vehicle', de fapt un mic camion) s-a răsturnat în timp ce traversa râul, a indicat serviciul de comunicare al bazei.

Regiunea Fort Hood a fost lovită de ploi abundente în ultimele zile, menționează AFP.

Corpurile celor trei soldați morți au fost găsite în râu, în aval, iar cercetările sunt în curs de desfășurare pentru căutarea altor șase soldați.

Un număr de trei soldați au putut fi salvați din apă de lângă vehiculul accidentat și au fost transportați la spital într-o stare stabilă, potrivit aceleași surse.

Numeroase mijloace de urgență au fost dislocate la fața locului, inclusiv mijloace aeriene, echipe canine și echipamente de salvare.

Baza militară de la Fort Hood, care aparține armatei terestre americane (US Army) este situată la aproximativ 320 de kilometri nord-vest de Houston. Aproape 41.000 de soldați lucrează la Fort Hood, potrivit site-ului bazei militare.

În anul 2009, aceasta a fost scena unuia dintre cele mai grave incidente petrecute vreodată într-o bază militară americană. Un psihiatru militar de origine palestiniană a ucis 13 persoane și a rănit alte 42 de persoane înainte de a fi rănit și anihilat, amintește AFP.

AGERPRES /(autor: Constanța Niță, editor online: Irina Giurgiu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cică Stroe „chiloțarul” s-ar da la vitrega lui Vela

2 Tudose, umilit de primarii PSD, la Iași!

3 „Ești o curvă, mi-ai furat bărbatul! Știu că acum este la tine și v-o trageți” / Caz stupefiant în Capitală. Soț…

4 Păduchele din frunte / Ghiță, în coasta președintelui Vucic la înmormântarea patriarhului Serbiei

5 Gâdea a plecat subit din emisiune, luni seară, spunând că îi este rău / O fi intrat și la Antena 3?