SUA: A crescut la 30 numărul copiilor care au murit de gripă (CDC)

SUA: A crescut la 30 numărul copiilor care au murit de gripă (CDC)

Epidemia de gripă din SUA, considerată cea mai severă din ultimii ani, a provocat deja moartea a 30 de copii în întreaga ţară, potrivit Centers for Disease Control and Prevention (Centrele pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor, CDC) citate sâmbătă de EFE.

În ultima săptămână s-au însumat zece noi decese de minori la cele 20 de victime, de la debutul în octombrie anul trecut al actualului sezon de gripă, care afectează mai ales California şi Carolina de Nord, notează CDC.

Experţii se tem că actualul sezon va fi la fel de letal precum cel din 2014-2015, când au murit 148 de minori din cauza gripei, în timp ce în anii următori s-au înregistrat 92 şi respectiv 110 decese.

Potrivit CDC, actualul sezon este dominat de tulpina Influenza A, cunoscută ca H3N2, împotriva căreia vaccinul s-a dovedit mai puţin eficient ca în anii anteriori.

Autorităţile medicale au subliniat că 2018 este primul an după mai mult de un deceniu în care ţara se confruntă cu un număr atât de mare de cazuri de gripă.

În decurs de o săptămână s-au înregistrat 14.401 cazuri confirmate de gripă, la un total de 74.562 din octombrie.

Conform CDC, este vorba de un tip de gripă "foarte puternic", care afectează mai ales copiii, persoanele cu vârsta de peste 65 de ani, femeile însărcinate şi cei care suferă de astm.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Simple zvonuri?

2 Dobitocul ăsta prezintă știri la Antena 3! / Citiți și voi ce personaje adăpostește cloaca lui Voiculescu!

3 VIDEO Voi vedeți ce se întâmplă pe Autostrada A1 Sibiu - Pitești?

4 Scrisoarea asta nu poate fi adevărată! / Ce le-a scris judecătorilor o moldoveancă despre plăcerea sexului desco…

5 VIDEO Sex mistic în temple, dansuri în pielea goală şi spirale yoga