SUA: A doua dezbatere în direct între candidații la președinție Hillary Clinton și Donald Trump

SUA: A doua dezbatere în direct între candidații la președinție Hillary Clinton și Donald Trump

Candidații la președinția Statelor Unite Hillary Clinton și Donald Trump s-au întâlnit duminică seara la Universitatea Washington din St. Louis din statul Missouri pentru a doua dezbatere din campania pentru alegerile din 8 noiembrie, transmisă în direct la marile posturi de televiziune.

Înainte de a urca pe ring, Donald Trump a lansat deja ostilitățile. Cu două ore înainte de dezbatere, el a organizat la St. Louis o conferință de presă împreună cu femeile care îl acuză de hărțuire sexuală pe fostul președinte Bill Clinton sau de agresiune pe soția acestuia în perioada în care era procuror, transmit Reuters și dpa.

"Aceste patru femei foarte curajoase au cerut să fie aici", a declarat Donald Trump, alături de Juanita Broaddrick, Paula Jones, Kathleen Willey și Kathy Shelton.

Pentru echipa de campanie a lui Hillary Clinton, conferința de presă organizată de Donald Trump nu a reprezentat o surpriză, fiind este "un act disperat" și "un truc" pentru a abate atenția de la adevăratele probleme.

În momentul intrării pe scenă, cei doi candidați și-au zâmbit, însă nu și-au dat mâna, subliniază dpa.

Întrebat de prezentatorul CNN Anderson Cooper despre afirmațiile sale sexiste și obscene făcute în 2005, dezvăluite vineri, Donald Trump a răspuns că a fost "o discuție de vestiar", dar "nu este mândru de ce a făcut" El a adăugat că are "mult respect pentru femei", după care a promis că va învinge gruparea jihadistă Stat Islamic.

Invitată să reacționeze, Hillary Clinton a afirmat că înregistrările dezvăluite vineri "reprezintă exact cine este" Donald Trump.

În cele din urmă, Donald Trump l-a atacat pe fostul Președinte Bill Clinton. "El a maltratat femeile. Hillary le-a atacat, patru dintre ele sunt aici în seara asta", a spus el.

După ce a respins acuzațiile lansat de Donald Trump în legătură cu soțul ei, Hillary Clinton a dat asigurări că sunt false și a citat-o pe actuala primă Doamnă, Michelle Obama: "Când încearcă să coboare discuția, încearcă să o ridici".

Hillary Clinton a contraatacat și l-a acuzat pe Trump că l-a criticat pe tatăl unui soldat musulman ucis în Irak, a insultat un judecător, și-a bătut joc de un reporter cu dizabilități, fără să își ceară scuze vreodată.

Candidatul republican a promis că, dacă va fi ales, va numi un procuror special pentru a efectuat o anchetă în legătură cu Hillary Clinton și să facă lumină în afacerea e-malurilor private din perioada în care a ocupat funcția de secretar de stat.

"Dacă câștig, voi da ordin ministrului meu de justiție să numească un procuror special ca să facă lumină în legătură cu situația ta, pentru că niciodată nu au fost atâtea minciuni, atâtea lucruri ascunse", a afirmat el.

"A fost o greșeală. Am folosit un cont privat. Îmi asum vina. Îmi pare rău. Dar după mai mulți ani de anchetă nimic nu a arătat că cineva s-a folosit de e-mailurile pe care le-am trimis", a răspuns Hillary Clinton.

În legătură cu sistemul asigurărilor de sănătate introdus de președintele Barack Obama, Donald Trump a afirmat că "Obamacare este o adevărată fraudă".

În legătură cu războiul din Irak, Donald Trump a acuzat-o pe Hillary Clinton că a susținut trimiterea de trupe americane, iar fostul secretar de stat i-a reproșate același lucru.

O tânără musulmană prezentă în sală i-a întrebat pe cei doi candidați la președinția SUA în legătură cu ascensiunea islamofobiei.

"Aveți dreptate în legătură cu islamofobie, este un lucru regretabil", a răspuns omul de afaceri care a afirmat în trecut că, dacă va fi ales, va interzice accesul musulmanilor pe teritoriul SUA. El a adăugat că, totuși, "există o problemă cu islamul" și i-a îndemnat pe musulmani să denunțe cazurile suspecte.

La rândul ei, Hillary Clinton a răspuns că vede "America ca pe un loc unde toată lumea își are locul și contribuie la comunitate".

Fostul secretar de stat a acuzat Rusia că încearcă să influențeze alegerile americane din noiembrie în favoarea lui Donald Trump. "Niciodată în istoria țării noastre nu ne-am găsit în situația în care un adversar, o putere străină să facă atâtea eforturi pentru a influența rezultatul acestor alegeri", a declarat Hillary Clinton, adăugând că sunt făcute în favoarea adversarului ei republican.

"Îi acuză pe ruși pentru a încerca să-mi păteze reputația. Nu primesc niciun împrumut din Rusia", a răspuns omul de afaceri.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Dizarmonic. Fals. Crud. Inadaptat / Un psiholog calcă pe cutume și-l „diagnostichează” pe Iohannis

3 Ea e madam Ciolacu. Poate cea mai de succes covrigăreasă din Buzău...

4 Jocuri de putere între taberele marionetelor din PSD

5 De citit...