SUA: Acuzat de agresiune sexuală, Brett Kavanaugh, propus de Trump la Curtea Supremă, spune că este nevinovat

SUA: Acuzat de agresiune sexuală, Brett Kavanaugh, propus de Trump la Curtea Supremă, spune că este nevinovat

Acuzat de două femei, candidatul preşedintelui american Donald Trump la Curtea Supremă, Brett Kavanaugh, a declarat luni că nu a comis niciodată vreo agresiune sexuală, oferind chiar detalii intime pentru ''a-şi apăra onoarea'', într-un interviu-confesiune pentru postul de televiziune Fox News, citat de AFP.

Rămas departe de camerele televiziunilor în ultimele luni, magistratul conservator în vârstă de 53 de ani, acuzat că a agresat două femei în tinereţea sa, a acordat un interviu în exclusivitate acestui post de televiziune, preferatul lui Trump, în compania soţiei sale Ashley.

"Nu ne vom lăsa descurajaţi de aceste acuzaţii false", a spus el emoţionat. Procesul confirmării este "extrem de dificil, dar avem încredere", a declarat şi soţia sa, dând asigurări că nu s-a îndoit niciodată de soţul său, pe care îl consideră "un om bun şi decent".

În urmă cu opt zile, în timp ce confirmarea judecătorului Brett Kavanaugh părea pe drumul cel bun, Christine Blasey Ford, o universitară de 51 de ani, l-a acuzat de agresiune sexuală, faptă care ar data din anii lor de liceu dintr-o periferie a Washingtonului.

Această cercetătoare în psihologie afirmă că tânărul Kavanaugh şi un prieten, "complet beţi", au închis-o într-o cameră şi că viitorul judecător a împins-o pe un pat încercând să o dezbrace. Profitând de starea lor de ebrietate, ea a reuşit să fugă.

Duminică, o altă femeie, Deborah Ramirez, de 53 de ani, a venit la rândul său cu acuzaţii. Ea a declarat revistei New Yorker că, la o petrecere la Universitatea Yale în anii 1980, Brett Kavanaugh şi-a expus organele genitale, obligând-o să îl atingă în timp ce ea îl respingea.

Respingând acuzaţiile celor două femei, el a spus că a fost un adolescent şi apoi un student pudic, neezitând să invoce absenţa vieţii sexuale.

"Nu am comis nicio agresiune sexuală, nu am avut niciun raport sexual, sau ceva asemănător, în timpul anilor mei de liceu şi timp de mai mulţi ani după", a detaliat el, spunând că se concentra pe studiile sale şi pe sport.

"Nu sunt perfect. Dar nu am făcut niciodată aşa ceva", a mai afirmat el.

Joi, el urmează să depună mărturie public, la fel ca Christine Blasey Ford, în faţa comisiei juridice din Senat, însărcinată cu evaluarea candidaturii sale.

Senatul are ultimul cuvânt în privinţa numirilor, care sunt pe viaţă, la Curtea Supremă, cea mai înaltă instanţă din SUA, care decide în chestiuni sociale sensibile, cum ar fi dreptul la avort sau controlul armelor de foc. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro