SUA: Amazon continuă să interzică folosirea instrumentelor sale de recunoaştere facială de către poliţie

SUA: Amazon continuă să interzică folosirea instrumentelor sale de recunoaştere facială de către poliţie

Amazon prelungeşte interdicţia pentru poliţie de a folosi software-ul său de recunoaştere facială Rekognition, o tehnologie controversată din cauza riscurilor de discriminare, relatează AFP.

Gigantul american al comerţului online şi al tehnologiilor şi-a confirmat marţi decizia de a prelungi interdicţia "până la noi ordine", fără a oferi mai multe detalii.

În iunie anul trecut, compania a anunţat un moratoriu de un an, în contextul presiunii asociaţiilor de apărare a libertăţilor şi manifestaţiilor împotriva violenţelor poliţieneşti şi a rasismului în SUA.

Organizaţiile neguvernamentale cer în special reforme profunde ale poliţiei şi sistemelor de supraveghere, despre care ele spun că ia ca ţintă în mod disproporţionat persoanele de culoare.

Activiştii acuză de asemenea forţele de ordine că se folosesc de reţeaua de camere Ring a Amazon, utilizate de persoane particulare pentru securitate.

Amazon şi-a exprimat speranţa că moratoriul său va oferi "suficient timp Congresului pentru a introduce reguli potrivite" pentru o "utilizare etică" a acestor tehnologii.

Interdicţia vine după decizii similare luate de Microsoft, IBM şi Google.

Săptămâna trecută, o coaliţie de ONG-uri a făcut apel la Amazon să înceteze complet să mai vândă Rekognition.

"Tehnologiile de recunoaştere facială sunt prea periculoase pentru a fi instalate în funcţii de capriciile unor firme precum Amazon", a declarat Evan Greer din partea grupului Fight for the Future, membru al coaliţiei. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 „M-au sunat de la bancă să spun de unde provin banii” / Câți bani încasează lunar Bianca Drăgușanu

3 VIDEO Geoană, filmat după ce s-ar fi urcat băut la volan. Poliția Rutieră a deschis o anchetă

4 ULTIMA ORĂ Răzbunare în stil mafiot! Atacul s-a produs pe șoseaua București-Ploiești

5 Jocurile de culise din PNL / Cele patru nume cu care Cîțu va împărți puterea la vârful partidului