SUA: Ameninţări cu moartea pentru o reprezentantă a musulmanilor în Congres, după un mesaj al lui Trump

SUA: Ameninţări cu moartea pentru o reprezentantă a musulmanilor în Congres, după un mesaj al lui Trump

O reprezentantă a musulmanilor în Congresul Statelor Unite a primit mai multe mesaje de ameninţare, după ce preşedintele Donald Trump a difuzat în reţeaua Twitter un material video în care o acuză de minimalizarea atacurilor teroriste din 11 septembrie 2001, transmite DPA.

"După tweet-ul de vineri seara al preşedintelui, am constatat o creştere a ameninţărilor directe la adresa vieţii mele - multe referindu-se direct la materialul video al preşedintelui sau ca replici", a afirmat duminică Ilhan Omar, membră a Partidului Democrat aleasă în Camera Reprezentanţilor din partea statului Minnesota.

Trump a publicat vineri o înregistrare video cu un discurs susţinut de Omar despre modul în care sunt trataţi musulmanii după atentatele din 2001, în care erau inserate imagini cu turnurile din World Trade Center în flăcări, la care a adăugat mesajul "NU VOM UITA NICIODATĂ!".

Omar a răspuns afirmând că "infracţiunile violente şi alte acte de ură ale extremiştilor de dreapta şi ale naţionaliştilor albi sunt în creştere în această ţară şi în întreaga lume". Ea a avertizat că "nu mai putem ignora că aceştia sunt încurajaţi de ocupantul celei mai înalte funcţii din ţară".

Mai mulţi democraţi, printre care candidaţii la preşedinţie Bernie Sanders şi Elisabeth Warren, i-au luat apărarea colegei lor de partid şi l-au acuzat pe preşedinte de incitare la violenţă şi de propagare a urii.

Duminică, lidera Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, a declarat că le-a cerut oficialilor să revizuiască măsurile de protecţie pentru Omar, pentru familia şi personalul ei. "Cuvintele preşedintelui cântăresc enorm, iar retorica sa plină de ură şi incendiară creează un pericol real. Preşedintele Trump trebuie să şteargă materialul video lipsit de respect şi periculos", a adăugat ea într-un comunicat.

Ilhan Omar s-a refugiat în SUA din Sudan, împreună cu familia, la vârsta de opt ani. Câştigătoare în alegerile legislative parţiale de anul trecut, ea este prima femeie musulmană din Congresul american. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Nu arată rău nici ea! / Reacția englezoaicei părăsite pentru o ucraineancă refugiată

2 Interesante amănunte...

3 Imagini care dau fiori soldaților ruși

4 De citit! / Replica unui grup de economiști ucraineni la afirmațiile lui Noam Chomsky despre războiul dintre Rusia și Ucraina

5 VIDEO Priviți, rușii aveau doar 10 bucăți, acum au mai rămas 9....