SUA: Amenințată în sondaje, Hillary Clinton se delimitează de Donald Trump

SUA: Amenințată în sondaje, Hillary Clinton se delimitează de Donald Trump

În prezent la egalitate cu Donald Trump în mai multe sondaje pentru prezidențialele americane din noiembrie, Hillary Clinton a insistat duminică asupra diferenței dintre ea și candidatul la învestitura republicanilor, cu un nou slogan în sprijinul său :"Mai puternici împreună", relatează AFP.

Un sondaj realizat pentru cotidianul Washington Post și postul de televiziune ABC, dat publicității duminică, a indicat un ușor avans pentru omul de afaceri, creditat cu 46% din voturi față de 44% pentru candidata la învestitura democraților.

Hillary Clinton păstrează un ușor avans într-un alt sondaj prezentat, de asemenea, duminică și realizat pentru canalul NBC și cotidianul Wall Street Journal, cu 46% față de 43% pentru omul de afaceri.

Avansul net pe care îl avea fosta senatoare de New York chiar de la începutul campaniei, și care în urmă cu o lună depășea în medie zece procente, s-a topit.

"Sondajele atât de îndepărtate de ziua votului nu spun nimic", a obiectat ea, duminică, pe platoul emisiunii "Meet the Press" de la postul NBC.

Cu toate acestea, ea a marcat o evoluție în discursul său, afișând dorința de a se demarca de cel al lui Donald Trump.

Fosta Primă Doamnă a invitat tabăra democrată, în primul rând pe simpatizanții adversarului său Bernie Sanders, să își concentreze eforturile împotriva omului de afaceri.

"Nu vreau ca republicanii moderați, democrații și independenții să înceapă că considere candidatura lui ca normală. Nu este deloc așa ceva", a declarat ea.

Hillary Clinton a atras atenția asupra declarațiilor și propunerilor formulate de Donald Trump în domeniul politicii internaționale, pe care ea le consideră iconoclaste.

Miliardarul american a propus, printre altele, să fie executate familiile teroriștilor, să fie lăsate mai multe țări să se doteze cu arma nucleară și să dialogheze cu liderul nord-coreean, Kim Jong-Un, fiind unul dintre admiratorii acestuia.

"Acest lucru reprezintă un pericol imediat", a subliniat Hillary Clinton.

În opinia sa, Donald Trump nu a oferit "nicio dovadă" că este în măsură "să îi redea Americii măreția" (sloganul său "Make America Great Again").

"El pare interesat mai ales de ce îl poate face să arate grozav", a afirmat fostul secretar de stat.

Invitată să rezume sensul campaniei sale, Hillary Clinton a dezvăluit un nou slogan "Suntem mai puternici împreună" ("We're stronger together").

"Avem nevoie să unim țara", a spus ea, dând asigurări că, deși creditată cu o majoritate de opinii nefavorabile, este în măsură să unească în jurul său.

Hillary Clinton a reamintit astfel că a știut să colaboreze cu republicanii în perioada în care a fost secretar de stat, mai scrie AFP.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Premieră la Iași / Amanta cere daune morale de la soţie

2 Așa o fi?

3 Imaginea asta zace în căpuțul multor românași...

4 Fabrica de pitici pe creier a României / Păreloloaga Carmen Tănase, noi declarații imbecile despre vaccinați

5 Bă, ești nebun? / „Metoda rugăciunilor”, tactica prin care o bandă de „valori” a jefuit zeci de temple budiste d…