SUA: Anchetă a FBI în legătură cu un atac informatic asupra Partidului Democrat

SUA: Anchetă a FBI în legătură cu un atac informatic asupra Partidului Democrat

Biroul Federal de Investigații (FBI) din SUA desfășoară o anchetă în legătură cu natura și scopul unui atac informatic asupra Comitetului Național Democrat (DNC), a anunțat luni agenția, în contextul preocupărilor că hackeri ce lucrează pentru Rusia încearcă să se folosească de această breșă pentru a influența alegerile prezidențiale din Statele Unite, relatează agenția Reuters.

''Luăm foarte în serios un atac de acest fel și FBI-ul își va continua investigațiile și îi va trage la răspundere pe cei care reprezintă o amenințare pentru spațiul cibernetic'', a precizat FBI într-un comunicat.

La sfârșitul săptămânii trecute, WikiLeaks a publicat e-mailuri trimise între angajați ai DNC ce păreau să expună un favoritism pentru presupusa candidată democrată Hillary Clinton în fața principalului său rival din alegerile primare, senatorul Bernie Sanders.

Corespondența a dus la demisia președintei DNC, Debbie Wasserman Schultz, duminică, demisie ce intră în vigoare la încheierea Convenției partidului la Philadelphia. Luni, la o reuniune înainte de Convenție, unii protestatari au făcut ironii pe seama lui Debbie Wasserman Schultz.

Separat, Comisia pentru servicii secrete din Camera Reprezentanților a Congresului SUA a fost pusă la curent în legătură cu atacul cibernetic și va cere informații despre o orice posibilă legătură cu Rusia sau cu un alt stat, a afirmat un membru al Camerei, democratul Adam Schiff.

Directorul de campanie al lui Hillary Clinton, Robby Mook, a declarat duminică la CNN că e-mailurile au fost publicate de către presupuși hackeri ruși, în scopul de a semăna discordie la Convenția Democrată și de a-l ajuta pe nominalizatul republican Donald Trump, rivalul candidatei democrate la alegerile prezidențiale americane din 8 noiembrie.

Stafful de campanie al lui Trump a catalogat drept absurde afirmațiile taberei rivale.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Israelul retrage din serviciu bateriile sale de rachete Patriot. Cum explică experții decizia și ce se poate întâmpla cu ele

2 Misterul bărbatului răpit din parcarea Cortina Residence din Sectorul 1

3 Nu are noroc în dragoste și a ieșit cu 6 bărbați în 7 luni ca să-și găsească „jumătatea”

4 VIDEO „Femeile din România și cele din Italia sunt foarte diferite”

5 Știați cine sunt persoanele care inspectează Sfântul Mormânt încă din Vinerea Mare, înainte de miracolul Luminii Sfinte?