SUA: Anchetă a FBI în legătură cu un atac informatic asupra Partidului Democrat

Biroul Federal de Investigații (FBI) din SUA desfășoară o anchetă în legătură cu natura și scopul unui atac informatic asupra Comitetului Național Democrat (DNC), a anunțat luni agenția, în contextul preocupărilor că hackeri ce lucrează pentru Rusia încearcă să se folosească de această breșă pentru a influența alegerile prezidențiale din Statele Unite, relatează agenția Reuters.

''Luăm foarte în serios un atac de acest fel și FBI-ul își va continua investigațiile și îi va trage la răspundere pe cei care reprezintă o amenințare pentru spațiul cibernetic'', a precizat FBI într-un comunicat.

La sfârșitul săptămânii trecute, WikiLeaks a publicat e-mailuri trimise între angajați ai DNC ce păreau să expună un favoritism pentru presupusa candidată democrată Hillary Clinton în fața principalului său rival din alegerile primare, senatorul Bernie Sanders.

Corespondența a dus la demisia președintei DNC, Debbie Wasserman Schultz, duminică, demisie ce intră în vigoare la încheierea Convenției partidului la Philadelphia. Luni, la o reuniune înainte de Convenție, unii protestatari au făcut ironii pe seama lui Debbie Wasserman Schultz.

Separat, Comisia pentru servicii secrete din Camera Reprezentanților a Congresului SUA a fost pusă la curent în legătură cu atacul cibernetic și va cere informații despre o orice posibilă legătură cu Rusia sau cu un alt stat, a afirmat un membru al Camerei, democratul Adam Schiff.

Directorul de campanie al lui Hillary Clinton, Robby Mook, a declarat duminică la CNN că e-mailurile au fost publicate de către presupuși hackeri ruși, în scopul de a semăna discordie la Convenția Democrată și de a-l ajuta pe nominalizatul republican Donald Trump, rivalul candidatei democrate la alegerile prezidențiale americane din 8 noiembrie.

Stafful de campanie al lui Trump a catalogat drept absurde afirmațiile taberei rivale.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Emil Boc, scor istoric la Primăria Cluj-Napoca: 75% / Candidatul PSD a luat 4,68%!

2 HARTĂ Ce partide au câștigat șefia Consiliilor Județene

3 LIVE MAP Rezultate alegeri locale 2020. Harta politică a României: rezultatele din fiecare județ și municipiu …

4 Sighiartău / Numărătoarea paralelă a PNL arată că avem scorul politic de 34%. PSD are 30%, USR – 13%. Am luat d…

5 LIVE Harta noilor primari din marile orașe