SUA: Angajaţii federali fie vaccinaţi, fie testaţi şi cu mască

SUA: Angajaţii federali fie vaccinaţi, fie testaţi şi cu mască

Preşedintele american, Joe Biden, a luat joi o serie de măsuri pentru a stimula vaccinarea în Statele Unite, printre care obligaţia pentru milioane de angajaţi federali fie să fie vaccinaţi, fie să respecte o serie de constrângeri, potrivit unui comunicat al Casei Albe, notează AFP.

Angajaţii federali nevaccinaţi vor avea astfel obligaţia de a purta continuu mască, chiar şi în regiunile unde circulaţia COVID-19 este scăzută, şi să se supună regulat testelor, o dată sau de două ori pe săptămână.

De asemenea, deplasările lor vor fi limitate, potrivit acestui comunicat, difuzat cu puţin timp înaintea unui discurs al preşedintelui american.

Fără a merge până la vaccinarea obligatorie, este, totuşi, o schimbare de atitudine pentru administraţia Biden care până acum a refuzat să asocieze vaccinarea cu orice idee de constrângere, insistând mai mult asupra responsabilităţii individuale şi a mesajelor de încurajare.

Aproximativ patru milioane de persoane sunt angajate în structurile statului federal american, dintre care două milioane de civili.

În ceea ce priveşte armata, preşedintele american a solicitat armatei să se gândească "cum şi când" va adăuga vaccinul împotriva COVID-19 pe lista vaccinurilor obligatorii pentru militari.

Pe de altă parte, Joe Biden a îndemnat autorităţile locale să plătească 100 de dolari oricărei persoane care se vaccinează, alocând pentru aceasta fondurile de urgenţă deblocate pentru a face faţă pandemiei.

Statele Unite încearcă să relanseze o campanie de vaccinare care, după un debut răsunător, are tendinţa de a încetini, în contextul în care răspândirea foarte rapidă a variantei Delta îngrijorează autorităţile sanitare. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

5 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA