SUA anunță un nou ajutor militar pentru Ucraina

SUA anunță un nou ajutor militar pentru Ucraina

Administrația Biden a anunţat noi livrări de arme către Ucraina, în valoare totală de 725 milioane de dolari, informează agenția de presă DPA.

Lansatorul mobil de rachete HIMARS FOTO Profimedia

Pachetul include, potrivit Casei Albe, sisteme suplimentare mobile de lansatoare de rachete HIMARS, muniţie, vehicule blindate şi materiale.

„Vom continua să fim alături de poporul Ucrainei în timp ce îşi apără libertatea şi independenţa cu curaj extraordinar şi determinare fără margini. Capabilităţile (militare) pe care le oferim sunt calibrate cu grijă pentru a face o mare diferenţă pe câmpul de luptă pentru Ucraina”, a declarat secretarul de stat american Antony Blinken, citat într-un comunicat.

Potrivit Departamentului de Stat, pachetul de arme pentru Ucraina provine din stocurile Pentagonului. Aceasta ridică asistenţa militară totală a Statelor Unite acordată Ucrainei de la începutul mandatului preşedintelui Joe Biden la 18,3 miliarde de dolari. Majoritatea ajutorului a fost oferit de când Rusia şi-a lansat războiul împotriva Ucrainei, pe 24 februarie, scrie DPA, preluată de Agerpres .

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Om de afaceri și cadru universitar, mort la doar 47 de ani după ce a căzut cu bicicleta

2 Da, Maia Sandu este...

3 Detaliul stupid din pașapoartele spionilor ruși, care-i dă de gol cu sutele

4 Cine ar fi noua iubită a lui Boncea după despărțirea de Loredana Groza

5 Vine uraganul? / Semne că piața imobiliară americană ar avea probleme