SUA aprobă vânzarea de armament către Arabia Saudită în valoare de 1,31 miliarde de dolari

SUA aprobă vânzarea de armament către Arabia Saudită în valoare de 1,31 miliarde de dolari

Departamentul de Stat al SUA a transmis joi o recomandare Congresului pentru aprobarea vânzării de armament către Arabia Saudită în valoare de 1,31 miliarde de dolari, a informat Agenţia de Cooperare în Securitate al Ministerului Apărării (DSCA), transmite EFE.

Pachetul, care trebuie să primească undă verde din partea Congresului, include 180 de platforme de lansare de obuze model Howitzer M109 Paladin cu calibru de 155 milimetri, precum şi servicii corespunzătoare de suport tehnic şi logistic. Tranzacţia are ca obiectiv consolidarea momentului bun pe care îl traversează relaţiile dintre cele două ţări.

În fapt, anunţul se produce după o vizită de câteva săptămâni a prinţului moştenitor saudit, Mohamed bin Salman, în SUA, unde a avut întrevederi cu preşedintele american Donald Trump şi cu ministrul apărării James Mattis. De la sosirea lui Bin Salman la Washington, la jumătatea lunii martie, Departamentul de Stat a aprobat vânzarea de material militar către această ţară în valoare de aproape 2,3 miliarde de dolari.

Anul trecut, Arabia Saudită a fost cel mai bun client al Washingtonului în acest sector, după încheierea unui acord de vânzare a unui sistem de apărare antirachetă în valoare de 15 miliarde de dolari. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Vai, a luat pisi COVID și-i pute la minister! „Avem un pişat de spirt pe etaj“

2 Ilie Bolojan dă afară jumătate din angajaţii Consiliului Judeţean Bihor. Unii nici nu aveau loc prin birouri

3 Proștii votează, cefele groase din Servicii încasează / Fiul unui general STS ajuns liberal, contracte grase cu…

4 Să rămână scris / Trump va câștiga mai categoric decât în 2016!

5 Din culisele cluburilor de noapte. Aceleași tehnici se folosesc și-n România