SUA: Asistenta principală a guvernatorului New Yorkului demisionează, pe fondul scandalului de hărţuire sexuală

SUA: Asistenta principală a guvernatorului New Yorkului demisionează, pe fondul scandalului de hărţuire sexuală

Asistenta principală a guvernatorului statului New York (nord-estul SUA) Andrew Cuomo a demisionat duminică, pe fondul acuzaţiilor procurorului general potrivit cărora guvernatorul a hărţuit sexual 11 femei, relatează luni Reuters.

Melissa DeRosa, secretara guvernatorului, ar fi încercat să acopere acţiunile guvernatorului şi să se răzbune împotriva unuia dintre acuzatorii săi. Numele ei a fost menţionat de 187 de ori în raportul de 168 de pagini ce a fost publicat marţi.

"Personal, ultimii 2 ani au fost emoţional şi mental obositori. Sunt pentru totdeauna recunoscătoare pentru oportunitatea de a
fi lucrat cu astfel de colegi talentaţi pentru statul nostru", a declarat DeRosa într-un comunicat.

Potrivit raportului, Cuomo a pipăit, sărutat şi făcut comentarii implicând 11 femei şi a încălcat astfel legea, determinând procurorii locali să lanseze o investigaţie penală şi reaprinzând apelurile pentru ca el să demisioneze.

Cuomo a rezistat apelurilor de a demisiona, venite inclusiv de la colegi democraţi precum preşedintele Joe Biden, dar s-ar putea în curând confrunta cu o procedură de "impeachment" pentru a fi dat jos din funcţie de către parlamentarii statului.

Comisia judiciară a Adunării Statului New York are programată o întâlnire pentru a aborda procedurile de impeachment luni la 9.30 ora locală (13.30 GMT).

Între timp, o fostă asistentă ce a depus o plângere penală împotriva lui Cuomo săptămâna trecută acuzându-l că a pipăit-o la conacul executiv din Albany vorbeşte public pentru prima dată într-un interviu televizat urmând a fi difuzat luni, spunând că guvernatorul "trebuie tras la răspundere".

Brittany Commisso, una dintre cele 11 femei pe care Cuomo le-ar fi hărţuit sexual, a fost identificată doar ca "asistent executiv
#1" în raport.

Ea a spus anchetatorilor statului că Cuomo i-a mângâiat sânul cu o ocazie, cea mai gravă afirmaţie cu care se confruntă guvernatorul.

Cuomo a respins acuzaţiile, deşi a recunoscut că eforturile sale de a fi afectuos cu oamenii pe care îi întâlneşte poate că i-au făcut pe unii să se simtă incomod.

Avocatul său, Rita Glavin, a declarat reporterilor vineri că acuzaţiile lui Commisso au fost fabricate, citând e-mailuri şi alte dovezi documentare despre care ea spune că subminează povestea acesteia.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Avocata reținută pentru relații „speciale” cu interlopii, pusă sub control judiciar

2 VIDEO E tare judecătoarea asta din Columbia!

3 Ce culoare trebuie să porți, în funcție de zodie, pentru a avea noroc

4 Începe să se confirme scenariul lichidării lui Lukașenko?

5 Surpriză la descinderile SBU la o mănăstire din Cernăuți: Secretarul eparhiei făcea sex cu cântărețul corului