SUA au efectuat cu succes un test de apărare antirachetă în largul insulei Hawaii

SUA au efectuat cu succes un test de apărare antirachetă în largul insulei Hawaii

Agenția de Apărare Antirachetă (MDA) și Marina din SUA au efectuat cu succes un test de apărare antirachetă în largul coastelor insulelor Hawaii, a anunțat miercuri MDA într-un comunicat, citat de agenția Reuters.

Testul, programat dinainte, a fost coordonat de pe nava ''USS John Paul Jones'', la o zi după ce Phenianul a lansat o rachetă balistică pe deasupra Japoniei.

În cursul testului american, în care au fost utilizate rachete ghidate Standard Missile-6, a fost interceptată o rachetă balistică cu rază medie de acțiune folosită drept țintă.

Coreea de Nord a afirmat că testul său cu rachetă a avut drept scop contracararea exercițiilor militare ale SUA și Coreii de Sud, și a reprezentat primul pas în activitatea militară din Pacific vizând teritoriul american Guam. Testul a fost condamnat de ONU, care l-a calificat drept un act ''scandalos''.

MDA a afirmat că testul oferă componentei navale a sistemului de apărare antirachetă o mai mare capacitate de a intercepta rachete balistice pe traiectoria lor finală către țintă.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 O să aveți un șoc după ce veți citi povestea asta! Așa vi se fură țara, dragi români!

2 Interlopi la PNL

3 DEZVĂLUIRI Pesediștii înroșeau telefoanele / Presiunile puse de cumnatul lui Adrian Năstase asupra conducerii AS…

4 „Pot să filmez și eu puțin bucătăria ta?” / Interlopii României au început să-și afișeze ostentativ bogăția

5 Sex cu năbădăi în Oltenia! / Patron amenințat cu pistolul de amantul nevestei!