SUA au în vedere restricţii de intrare pentru călătorii care vin din China, pe fondul valului mortal de COVID-19

SUA au în vedere restricţii de intrare pentru călătorii care vin din China, pe fondul valului mortal de COVID-19

SUA iau în considerare să impună restricţii de intrare pe teritoriul lor călătorilor venind China, unde autorităţile şi-au relaxat brusc măsurile de combatere a COVID-19, au indicat marţi responsabili americani, scrie AFP, potrivit Agerpres .

FOTO Shutterstock

Sub protecţia anonimatului, responsabilii au invocat preocupările exprimate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), precum şi măsurile adoptate de Japonia, India şi Malaezia și au explicat că Statele Unite „urmăresc datele ştiinţifice şi recomandările experţilor în sănătate publică, se consultă cu partenerii lor şi au în vedere să ia măsuri similare (...) pentru a proteja poporul american", arată sursa citată.

China va pune capăt pe 8 ianuarie carantinei obligatorii la sosirea în ţară , ultima restricţie majoră din cadrul strictei sale politici sanitare denumite „zero COVID”, care a izolat timp de aproape trei ani acest stat asiatic de restul lumii, informează AFP.

Comisia Naţională pentru Sănătate din China, care funcţionează ca un minister de resort, nu va mai publica datele zilnice despre numărul cazurilor de COVID-19 şi cel al deceselor asociate acestei boli, aşa cum proceda de la începutul anului 2020, potrivit unui anunţ oficial făcut duminică.

Zhejiang, o mare provincie industrializată din China, situată în apropiere de Shanghai , se confruntă cu aproximativ 1 milion de cazuri noi de COVID-19 în fiecare zi, iar reprezentanţii săi se aşteaptă ca numărul infectărilor să se dubleze în următoarele zile.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Vă prezentăm imagini cu noi consilieri aleși în Burnley și Leeds...

2 Cele mai noi date despre pensionarii din România

3 „Încercați să deschideți negocierile, implicați-i pe chinezi și puneți arma pe masă”

4 Lovitură de proporții la Rapid: Mircea Lucescu, contract pe 5 ani ca manager general

5 VIDEO Multe națiuni occidentale ar trebui să ia în serios această declarație...