SUA au informat NATO înainte de lansarea atacului asupra bazei militare siriene

SUA au informat NATO înainte de lansarea atacului asupra bazei militare siriene

Ministrul apărării din SUA, James Mattis, l-a informat pe secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, înainte de lansarea atacului asupra bazei militare siriene din Shayrat, de lângă orașul Homs, a declarat vineri o purtătoare de cuvânt a alianței, citată de DPA și EFE.

'Putem confirma că secretarul general (al NATO — n.r.) a fost informat de ministrul apărării SUA înaintea atacului', a declarat sursa citată.

Președintele american Donald Trump a ordonat joi noaptea un atac militar asupra unei baze aeriene din Siria ca răspuns la atacul cu arme chimice pentru care Washingtonul învinovățește forțele președintelui sirian Bashar Al-Assad, liderul de la Casa Albă declarând că a acționat astfel în "interesul național vital al Americii".

Stoltenberg a condamnat încă de marți atacul cu arme chimice asupra localității Khan Shaykhun, din nordul Siriei, în care și-au pierdut viața peste 80 de civili, printre care copii și femei. 'Toți cei răspunzători trebuie să dea socoteală', a avertizat cu acel prilej Stoltenberg.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Priviți ce mută Rusia la granița cu Ucraina!

2 Americanii, semnal de forță! Priviți ce dihanie au scos din adâncuri!

3 Din culisele marilor tunuri / Cine este în spatele firmelor care importă 90% din gazul rusesc?

4 VIDEO Demonstrație de forță a MApN?

5 A comis-o! Un sfârc nărăvaș a sărit din cupa sutienului Biancăi Drăgușanu!