SUA au publicat o listă cu 39 de societăți de armament ruse ce vor trebui evitate pentru a nu risca sancțiuni americane

SUA au publicat o listă cu 39 de societăți de armament ruse ce vor trebui evitate pentru a nu risca sancțiuni americane

Statele Unite au publicat vineri o listă de 39 de societăți de armament ruse cu care va fi interzis comerțul, conform unei noi legi americane, transmite AFP.

Printre aceste societăți legate de armata și de agențiile de informații ale Rusiei se numără mari grupuri de export, precum vânzătorul de arme și vehicule militare Rosoboronexport sau fabricantul de arme Kalașnikov, a anunțat Departamentul de Stat.

Orice societate care se angajează în tranzacții "semnificative" cu acestea riscă sancțiuni din partea Statelor Unite, conform unei legi adoptate în iulie de Congresul american în ciuda opoziției președintelui Donald Trump, amintește AFP.

"Obiectivul Congresului și al guvernului este de a utiliza articolul 231 al legii pentru a răspunde la comportamentul dăunător al Rusiei în ceea ce privește criza din Ucraina, atacurile cibernetice și încălcările drepturilor omului", a indicat un înalt responsabil al Departamentului american de Stat.

"Acest articol vizează tranzacțiile semnificative cu persoane din sectoarele ruse ale Apărării și Informațiilor, ceea ce ar putea include vânzarea de armament rusesc de înaltă tehnologie în lume", a adăugat el.

Departamentul de Stat a prezentat această listă în Congres joi, cu 25 de zile întârziere față de data prevăzută în lege, iar sancțiunile trebuie să intre în vigoare la finalul lunii ianuarie.

AGERPRES/ (AS — autor: Vicențiu Purcărea, editor online: Daniela Juncu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluirile scandaloase de acum 15 ani despre Coldea și Băsescu se cam adeveresc...

2 Procuror cu mașină de 180.000 € trecută în declarația de avere / Familiile din DNA: Cât se câștigă la „birourile Kovesi”, din România

3 Misterele Budapestei / Un fost parlamentar Fidesz ar avea dovezi despre modul în care guvernul Ungariei s-a implicat în România și a finanțat aspirațiil…

4 Un „dezastru” / Vești proaste pentru Europa și Ucraina

5 Ce jocuri ascunse fac Orban și Erdogan?