SUA: Audierea lui Jeff Sessions în Senat va fi publică

SUA: Audierea lui Jeff Sessions în Senat va fi publică

Ministrul american al justiției, Jeff Sessions, va fi audiat marți în mod public de Comisia pentru serviciile de informații a Senatului SUA, în cadrul anchetei legate de presupusa implicare a Rusiei în alegerile prezidențiale din noiembrie 2016, a anunțat luni președintele comisiei, într-un comunicat, transmit Reuters, DPA și AFP.

Până la acest anunț nu era clar dacă Jeff Sessions urma să depună mărturie în mod public sau în spatele ușilor închise.

Conform unei purtătoare de cuvânt a Ministerului de Justiție, Sessions a solicitat ca audierea să aibă loc în mod public întrucât ''consideră că este important pentru poporul american să audă adevărul direct de la el''.

Interacțiunile lui Sessions cu oficiali ruși în timpul campaniei prezidențiale a lui Trump au intrat în vizorul anchetelor desfășurate de Comisia senatorială și de FBI.

Audierea de marți va începe la ora locală 14.30 (18.30 GMT), fiind de așteptat ca ea să se axeze puternic pe rolul jucat de Sessions în demiterea directorului FBI James Comey. Acesta a depus mărturie în fața aceleași comisii săptămâna trecută, declarând că președintele Donald Trump l-a demis într-o tentativă de a influența ancheta referitoare la Rusia.

Sessions s-a recuzat din anchetă, dar l-a sfătuit pe Trump să-l demită pe Comey, sub pretextul inițial că acesta gestionase deficitar ancheta privind e-mailurile candidatei democrate Hillary Clinton.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria