SUA: Autorul atacului armat din vestul statului Texas a fost identificat

SUA: Autorul atacului armat din vestul statului Texas a fost identificat

Bărbatul care a ucis şapte persoane şi a rănit alte 22 sâmbătă, într-un atac armat produs în vestul statului american Texas, între oraşele Midland şi Odessa, a fost identificat de poliţie drept Seth Aaron Ator, în vârstă de 36 de ani, din Odessa, de profesie camionagiu, şi fusese concediat cu câteva ore înainte de masacru, au relatat oficialităţile şi mass media, citate luni de Reuters.

Detalii despre atacul armat din weekendul premergător Labor Day (Ziua Muncii), care se sărbătoreşte în SUA luni, 2 septembrie, şi numele unora dintre victime au început să apară online şi din partea oficialităţilor americane duminică şi luni dimineaţa. Poliţia a continuat să cerceteze 15 scene ale crimei în oraşele vecine Midland şi Odessa, statul Texas.

Atacatorul, care lucra ca şofer de camion în Odessa, fusese concediat sâmbătă dimineaţa, au relatat The New York Times şi alte mijloace de informare în masă. Câteva ore mai târziu, Ator a fost tras pe dreapta în Midland, de poliţişti texani pentru că nu semnalizase la schimbarea direcţiei de mers, a anunţat poliţia.

Înarmat cu o puşcă semiautomată de tip AR, Ator a deschis focul de la luneta vehiculului său, rănind un poliţist. Apoi a demarat în trombă şi a continuat să tragă la întâmplare, a relatat într-un comunicat de presă Departamentul pentru Siguranţă Publică al statului Texas. După un timp, Ator şi-a abandonat maşina şi a deturnat o maşină a poştei, ucigând-o pe poştăriţa care conducea vehiculul.

Ator a fost ulterior încolţit de poliţişti în parcarea unui cinematograf din Odessa, unde a fost ucis. ''În acest moment nu există răspunsuri definitive cu privire la mobilul sau motivele (atacului), dar suntem aproape siguri că suspectul a acţionat de unul singur'', a declarat şeful poliţiei din Odessa, Michael Gerke, într-o conferinţă de presă.

Evidenţe judiciare online au relevat că Ator fusese condamnat în 2002 pentru violare de proprietate şi evitarea arestării.

Acesta este cel de-al doilea atac armat din Texas într-o lună de zile. La 3 august, un atacator din împrejurimile oraşului Dallas a ucis 22 de oameni tot într-o zi de sâmbătă, la un supermarket Walmart situat la circa 410 km vest de Midland, oraşul El Paso, Texas.

Preşedintele Donald Trump l-a calificat pe autorul atacului din Odessa-Midland drept ''o persoană foarte bolnavă'', dar a insistat că o mai atentă verificare a celor care cumpără arme nu ar fi putut împiedica violenţele recente cu arme de foc de pe teritoriul american.

Amplasată în vestul statului Texas, Midland-Odessa este o arie metropolitană cu circa 240.000 de locuitori.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...