SUA: Betsy DeVos, nominalizată de Donald Trump la Ministerul Educației

SUA: Betsy DeVos, nominalizată de Donald Trump la Ministerul Educației

Președintele ales al SUA, Donald Trump, a nominalizat-o miercuri pe Betsy DeVos ca ministru al educației în viitoarea sa administrație, informează AFP.

Ea este a doua femeie aleasă de Trump în echipa sa, după ambasadoarea la ONU Nikki Haley.

Betsy DeVos, în vârstă de 58 de ani, este cunoscută pentru poziția sa fermă privind dreptul părinților de a alege pentru copii între școlile publice, cele private sau educația la domiciliu. De asemenea, ea s-a implicat în opere de binefacere alături de soțul ei, Dick DeVos, unul din moștenitorii averii lui Rick de Vos, estimată în 2016 de revista Forbes la 5,4 miliarde de dolari, a 88-a din Statele Unite.

În comunicatul prin care a anunțat numirea, Donald Trump a afirmat: "Sub conducerea ei, vom reforma sistemul școlar american și vom elimina birocrația care ne handicapează copiii, pentru a putea asigura tuturor familiilor o educație și o ofertă de școli de nivel mondial".

Reluând sloganul de campanie al lui Trump, "Make America Great Again!" (Să redăm măreția Americii), DeVos s-a declarat onorată că a fost desemnată să redea măreția educației, adaugă AFP. "Statu-quo nu este acceptabil în educație", a spus ea.

Nominalizarea trebuie validată de Senatul SUA, unde majoritatea este a Partidului Republican, din partea căruia a candidat Trump la președinție.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina