SUA: Betsy DeVos, nominalizată de Donald Trump la Ministerul Educației

SUA: Betsy DeVos, nominalizată de Donald Trump la Ministerul Educației

Președintele ales al SUA, Donald Trump, a nominalizat-o miercuri pe Betsy DeVos ca ministru al educației în viitoarea sa administrație, informează AFP.

Ea este a doua femeie aleasă de Trump în echipa sa, după ambasadoarea la ONU Nikki Haley.

Betsy DeVos, în vârstă de 58 de ani, este cunoscută pentru poziția sa fermă privind dreptul părinților de a alege pentru copii între școlile publice, cele private sau educația la domiciliu. De asemenea, ea s-a implicat în opere de binefacere alături de soțul ei, Dick DeVos, unul din moștenitorii averii lui Rick de Vos, estimată în 2016 de revista Forbes la 5,4 miliarde de dolari, a 88-a din Statele Unite.

În comunicatul prin care a anunțat numirea, Donald Trump a afirmat: "Sub conducerea ei, vom reforma sistemul școlar american și vom elimina birocrația care ne handicapează copiii, pentru a putea asigura tuturor familiilor o educație și o ofertă de școli de nivel mondial".

Reluând sloganul de campanie al lui Trump, "Make America Great Again!" (Să redăm măreția Americii), DeVos s-a declarat onorată că a fost desemnată să redea măreția educației, adaugă AFP. "Statu-quo nu este acceptabil în educație", a spus ea.

Nominalizarea trebuie validată de Senatul SUA, unde majoritatea este a Partidului Republican, din partea căruia a candidat Trump la președinție.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Un raport devastator despre manipulatorii folosiți de PSD pentru a-i deruta și ațâța pe români pe tema COVID-1…

2 La Stampa / Elveția va refuza internarea la reanimare a bătrânilor bolnavi de coronavirus

3 Ciolacu, reacție dementă după ce a fost amendat de Poliție! Imbecilul se dă persecutat politic!

4 De citit! Asta a lăsat PSD moștenire României!

5 VIDEO Europarlamentar austriac: Nu știu dacă ați văzut cum se cultivă roșiile în Olanda, de aceea nu au gust. …