SUA: Bolsonaro, vizită neobişnuită la sediul CIA

SUA: Bolsonaro, vizită neobişnuită la sediul CIA

Preşedintele brazilian Jair Bolsonaro s-a aflat luni la sediul din Langley, Virginia, al Agenţiei Centrale de Informaţii (CIA) a SUA, o vizită neobişnuită pentru un şef de stat străin şi care nu s-a aflat pe agenda oficială a deplasării sale la Washington, prima efectuată în străinătate pentru o întâlnire bilaterală după preluarea mandatului la 1 ianuarie, transmite Reuters.

Vizita la sediul central al CIA scoate în evidenţă susţinerea de către Bolsonaro a influenţei Statelor Unite în America Latină pentru a combate ceea ce el consideră a fi ameninţarea comunistă împotriva democraţiei, o temă la care s-a referit în timpul unui dineu duminică seara, la care au luat parte miniştrii care îl însoţesc şi gânditori de extremă dreapta.

Consilierii lui Bolsonaro, inclusiv purtătorul său de cuvânt, au declarat în timpul dineului că agenda preşedintelui pentru luni dimineaţă nu va fi făcută publică.

Fiul lui Jair Bolsonaro, deputatul Eduardo Bolsonaro, a dezvăluit însă vizita la sediul CIA în-o postare pe Twitter post. 'Mergem acum cu (preşedintele) şi miniştrii la CIA, una din cele mai respectate agenţii de informaţii din lume', a scris el. 'Va fi o ocazie excelentă de a discuta subiecte internaţionale din regiune cu experţi şi tehnicieni la cel mai înalt nivel', a adăugat Eduardo Bolsonaro.

Preşedintele brazilian avea programate ulterior o întâlnire cu fostul ministru de finanţe Hank Paulson şi un discurs la Camera de Comerţ a Statelor Unite.

Sediul central al CIA se află în Langley, Virginia, în apropiere de Washington, DC.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”