SUA: Camera Reprezentanţilor aprobă un proiect de lege pentru a evita închiderea activităţilor guvernului săptămâna aceasta

SUA: Camera Reprezentanţilor aprobă un proiect de lege pentru a evita închiderea activităţilor guvernului săptămâna aceasta

Camera Reprezentanţilor a aprobat marţi legislaţia necesară pentru a evita închiderea activităţilor guvernului federal (shutdown) la sfârşitul acestei săptămâni, un proiect de lege ce extinde finanţarea federală temporară până la 20 decembrie, informează Reuters.

Proiectul de lege a fost votat cu 231 de voturi pentru şi 192 de voturi împotrivă şi a fost transmis către Senat. Senatorii intenţionează să îl aprobe înainte de joi la miezul nopţii, când expiră fondurile existente. Casa Albă şi-a exprimat sprijinul pentru proiectul de lege, conform declaraţiei făcute luni de liderul majorităţii din Senat, Mitch McConnell.

Acest al doilea proiect de lege de la sfârşitul lunii septembrie este necesar deoarece Congresul nu a finalizat o serie de proiecte de legi bugetare pentru anul fiscal care a început la 1 octombrie.

Situaţia actuală se datorează, în parte, dezacordurilor dintre preşedintele republican Donald Trump şi democraţii care deţin majoritatea în Camera Reprezentanţilor în privinţa miliardelor de dolari pe care liderul de la Casa Albă le doreşte alocate construirii zidului de la graniţa cu Mexic.

Aceleaşi dezacorduri au condus la o închidere parţială a activităţilor guvernamentale federale timp de 35 de zile, în perioada cuprinsă între sfârşitul lunii decembrie 2018 şi începutul anului 2019. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”