SUA: Candidatul susţinut de Trump a câştigat alegerile repetate din Carolina de Nord pentru un loc în Congres

SUA: Candidatul susţinut de Trump a câştigat alegerile repetate din Carolina de Nord pentru un loc în Congres

Republicanul Dan Bishop a câştigat scrutinul pentru un loc în Congresul SUA desfăşurat marţi în Carolina de Nord, după ce a fost susţinut în campanie de preşedintele Donald Trump, transmite Reuters.

După numărarea voturilor din 99% dintre secţii, Dan Bishop, în vârstă de 55 de ani, senator al statului Carolina de Nord, a obţinut 50,81% din sufragii, în timp ce democratul Dan McCready, fost puşcaş marin în vârstă de 36 de ani, a întrunit un scor 48,59%, a anunţat comisia electorală.

Districtul electoral 9 din Carolina de Nord, o zonă rural-suburbană din sud-estul acestui stat american, a fost reprezentat în Congresul de la Washington de republicani din anii 1960 şi a votat cu o diferenţă de 12 puncte în favoarea lui Trump la scrutinul prezidenţial din 2016.

Democraţii au considerat însă că aveau o şansă să câştige acest district şi să-şi consolideze majoritatea obţinută în Camera Reprezentanţilor anul trecut.

McCready pierduse la limită în 2018, înainte ca autorităţile statului să declare că scrutinul a fost fraudat în favoarea candidatului republican Mark Harris şi să ordone repetarea lui. Harris nu a mai candidat.

Ambele partide au cheltuit milioane de dolari în campania pentru ultimul scrutin din cadrul alegerilor de la mijloc de mandat, văzut ca test pentru prezidenţialele din 2020.

Donald Trump, care s-a deplasat luni seară în acest district pentru un miting electoral în favoarea lui Bishop, şi-a asumat imediat meritul pentru victoria acestuia.

'Dan Bishop era în urmă cu 17 puncte acum 3 săptămâni. Apoi mi-a cerut ajutorul, i-am schimbat strategia împreună şi a făcut o cursă grozavă', a scris Trump pe Twitter.

'A vota pentru un democrat în 2020 şi a vota pentru un democrat mâine în Carolina de Nord înseamnă a vota pentru ascensiunea socialismului radical şi distrugerea visului american', a declarat el luni la miting.

Republicanii au câştigat alegerile şi într-un alt district din Carolina de Nord, conform aşteptărilor. Greg Murphy l-a învins cu un scor de 61,74%-37,47% pe democratul Allen Thomas pentru locul rămas vacant după decesul republicanului Walter Jones în februarie. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 CIA și Pentagonul vor înarma și antrena forțele gherilă ucrainene în România, Polonia și Slovacia

2 VIDEO Oficial britanic / „Războiul din Ucraina este doar la câteva zile distanță”

3 Așa o fi?

4 Dezvăluirea unui general iranian: Familia regală saudită s-ar trage din evreii care s-au luptat cu Mahomed

5 Alina Sorescu divorțează? El nu mai poartă verigheta!