SUA: "Casa Albă a devenit un centru de îngrijire pentru adulți", acuză un influent senator republican

SUA: "Casa Albă a devenit un centru de îngrijire pentru adulți", acuză un influent senator republican

"Este o rușine că Casa Albă a devenit un centru de îngrijire pentru adulți", a afirmat influentul senator republican Bob Corker după ce duminică dimineață a fost ținta unor mesaje depreciative pe Twitter ale președintelui american, Donald Trump, relatează AFP.

 "Senatorul Bob Corker m-a 'implorat' să îl susțin pentru realegerea sa în Tennessee. Am spus 'NU' și a renunțat (spunând că nu poate câștiga fără... sprijinul meu)", a comentat Donald Trump într-o serie matinală de mesaje pe Twitter, așa cum obișnuiește, vizându-l pe unul din foștii săi partizani.

"De asemenea, a vrut să fie secretar de stat și i-am spus 'NU, MULȚUMESC'", a continuat liderul administrației de la Washington, adăugând că senatorul Corker "este răspunzător în mare măsură pentru teribilul acord cu Iranul!" privind programul său nuclear.

"În consecință, mă aștept ca Corker să fie o voce negativă și să se pună în calea agendei noastre. N-avea stofă să fie candidat", a încheiat Donald Trump, fără alte precizări.

Președintele american a făcut aluzie fără îndoială la declarațiile de miercuri ale senatorului care a afirmat că Statele Unite nu se prăbușesc în haos numai datorită secretarului de stat Rex Tillerson, ministrului apărării Jim Mattis și secretarului general al Casei Albe John Kelly.

La câteva ore după mesajele matinale ale președintelui, foarte respectatul senator în vârstă de 65 de ani a apreciat pe Twitter că este o rușine că Casa Albă a devenit un centru de îngrijire pentru adulți. Evident, cineva nu s-a prezentat la lucru în această dimineață".

Bob Corker este membru al Senatului Statelor Unite din ianuarie 2007. La 26 septembrie, a anunțat că nu va mai candida pentru al treilea mandat la legislativele din noiembrie 2018.

Din 2015, el este președintele Comisiei senatoriale pentru afaceri externe, ocupând astfel un loc de frunte în mai multe dosare diplomatice aflate în plină actualitate, ca Rusia și Coreea de Nord.

Numele său a fost vehiculat pentru a fi colistierul lui Donald Trump, iar apoi pentru a fi secretar de stat. În iulie 2016, el a explicat că a declinat postul de viitor vicepreședinte în cursul unei discuții la New York cu omul de afaceri. "Legăturile noastre s-au întărit și s-a născut o prietenie, a fost o zi remarcabilă", a afirmat senatorul la acea dată.

În luna august, după violențele rasiste de la Charlottesville (Virginia), Bob Corker a declarat că Donald Trump "nu a reușit încă să demonstreze că are tăria și competențele necesare pentru a reuși" în calitate de președinte.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 „Singurul lucru pe care îl pot recomanda familiei Sterp este o invitație spre lectura cărții Niște țărani, scrisă de regretatul Dinu Săraru”

2 Se anunță furtuni severe în România. Județele care intră sub cod portocaliu

3 „Sunt pe moarte, am cancer. Vreau să-mi curăț conștiința și să spun tot adevărul despre Emanuela Orlandi"

4 Horoscop marți, 28 mai. Săgetătorii vor trăi o dezamăgire, în timp ce Scorpionii vor avea parte de o situație neașteptată

5 Una dintre cele mai fascinante povești de viață ale unei femei din România, prima nepoată a Nababului