SUA: Câteva sute de persoane au demonstrat la Casa Albă şi în Times Square solicitând publicarea raportului Mueller

SUA: Câteva sute de persoane au demonstrat la Casa Albă şi în Times Square solicitând publicarea raportului Mueller

Câteva sute de persoane s-au adunat joi în faţa Casei Albe din Washington şi în Times Square din New York în mitinguri cu prezenţă redusă, organizate de grupuri de advocacy liberale care solicită publicarea raportului procurorului special Robert Mueller despre rolul Rusiei în alegerile prezidenţiale din 2016, transmite Reuters.

Procurorul general William Barr, care a primit luna trecută raportul confidenţial la încheierea investigaţiei ce a durat 22 de luni, a declarat că intenţionează să dea publicităţii o versiune modificată a acestuia, destinată Congresului şi publicului, până la jumătatea lunii aprilie.

Barr nu a respectat însă o solicitare a congresmenilor democraţi din Camera Reprezentanţilor de a furniza parlamentarilor versiunea nemodificată a raportului până pe 2 aprilie, determinând grupul de advocacy liberal MoveOn să facă presiuni şi să anunţe organizarea de mitinguri de protest.

Participarea la proteste a fost slabă, în faţa Casei Albe adunându-se aproximativ 250 de persoane, în timp ce alţi 300 de protestatari au fost prezenţi în Times Square fluturând pancarte, cântând şi solicitând publicarea raportului care are aproape 400 de pagini fără anexe.

"Publicaţi raportul, publicaţi raportul" a scandat mulţimea din Times Square.

"Suntem aici pentru că ne pasă de democraţia cu d mic, pe care acest preşedinte o subminează cu fiecare ocazie", a spus Betsy Malcolm, avocată pensionară de 63 de ani din Manhattan. "Avem dreptul să vedem informaţiile din raportul Mueller", a susţinut aceasta.

La Washington, preşedintele comisiei juridice din Camera Reprezentanţilor Jerrold Nadler, care a obţinut miercuri, prin vot în comisie, permisiunea de a-l chema la audieri pe procurorul general al SUA în chestiunea raportului, s-a adresat protestatarilor.

"Constituţia conferă Congresului puterea de a adopta o acţiune adecvată pentru a-l trage la răspundere pe preşedinte", a afirmat congresmanul democrat. El a a adăugat: "Pentru a ne face treaba, avem nevoie de raportul Mueller". AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...