SUA: Chelsea Manning, fosta sursă a WikiLeaks aflată la închisoare, a fost spitalizată

SUA: Chelsea Manning, fosta sursă a WikiLeaks aflată la închisoare, a fost spitalizată

Soldatul american Chelsea Manning, închisă pentru că a oferit materiale clasificate site-ului pro-transparență WikiLeaks, a fost spitalizată, a spus avocatul său miercuri, după ce în presă au apărut informații că ea ar fi încercat să se sinucidă, relatează Reuters.

Armata a confirmat că Chelsea Manning, 28 de ani, care s-a născut de sex masculin dar acum se identifică drept femeie, a fost trimisă înapoi în arest din spital, a precizat Chase Strangio, avocat al American Civil Liberties Union. Starea medicală a lui Manning nu a fost făcută publică.

Manning fusese dusă marți la un spital din apropiere de Unitățile Disciplinare de la Fort Leavenworth, Kansas, a spus purtătorul de cuvânt al Armatei americane, colonelul Patrick Seiber.

Citându-i pe Seiber și un oficial nenumit, CNN a relatat că Manning fusese dusă la spital după ce ar fi încercat să se sinucidă.

"Informațiile privind tentativa de suicid a lui Chelsea nu sunt confirmate. Știm doar că a fost dusă la spital și încercăm să aflăm mai multe", a scris Strangio pe Twitter.

Seiber a spus că autoritățile monitorizează în continuare starea deținutei.

Manning, fost analist de informații secrete în Irak, ispășește o pedeapsă de 35 de ani de închisoare după ce în 2013 o instanță militară a condamnat-o pentru că a oferit WikiLeaks peste 700.000 de documente, înregistrări video sau telegrame diplomatice. A fost cea mai mare scurgere de materiale clasificate din istoria SUA.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”