SUA: CIA a înființat un centru dedicat ''amenințării nucleare și balistice reprezentate'' de Coreea de Nord

SUA: CIA a înființat un centru dedicat ''amenințării nucleare și balistice reprezentate'' de Coreea de Nord

Agenția Centrală de Informații (CIA) a înființat un centru de misiune dedicat ''amenințării nucleare și balistice reprezentate'' de Coreea de Nord, relatează joi CNN.

Crearea acestui centru va permite CIA ''să valorifice toate resursele, capacitățile și autoritățile Agenției'' pentru a trata problema nord-coreeană, indică un comunicat al CIA.

''Înființarea centrului ne permite să integrăm și să direcționăm în mod mai specific eforturile CIA împotriva amenințărilor serioase provenite de la Coreea de Nord împotriva Statelor Unite și a aliaților lor'', subliniază directorul agenției, Mike Pompeo, în comunicat.

Noul birou ''va colabora îndeaproape cu comunitatea de informații și cu întreaga comunitate de securitate națională a SUA'', mai arată CIA.

Momentul înființării nu este legat, cel mai probabil, de vreun eveniment recent, ci mai degrabă de poziția CIA față de amenințarea foarte reală și în creștere la adresa SUA, justificând alocarea de resurse suficiente pentru un centru dedicat, a estimat Bruce Klingner, fost director adjunct al Diviziei pentru Coreea din CIA și cercetător la Centrul pentru studii asiatice al Heritage Foundation.

Fostul analist CIA John Nixon a declarat pentru CNN că se așteaptă ca acest centru să furnizeze rapoarte de situație pentru comunitatea de informații și administrația Trump, posibil de două ori pe zi după o monitorizare non-stop, și să colaboreze într-o măsură semnificativă cu serviciile de informații sud-coreene.

Potrivit lui Nixon, înființarea centrului trimite din partea CIA un mesaj administrației Trump că prioritățile de politică externă ale acesteia sunt recunoscute de agenție.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Care sunt „șansele” de a fi mobilizat, în funcție de vârsta și pregătirea militară pe care le ai, dacă se sună mobilizarea generală

2 De unde vine expresia „Pe vremea lui Pazvante“. Filă întunecată din istoria Principatelor Române

3 Voi realizați că povestea asta este adevărată, s-a întâmplat în realitate?

4 Trebuie să citiți neapărat asta ca să vă dați seama în ce lume falsă trăim...

5 Zvonuri picante și speculații despre infidelitate și criză conjugală la vârful monarhiei britanice