SUA condamnă expulzarea de către China a trei jurnalişti ai publicaţiei Wall Street Journal

SUA condamnă expulzarea de către China a trei jurnalişti ai publicaţiei Wall Street Journal

Secretarul de stat american Mike Pompeo a condamnat miercuri expulzarea de către China a trei jurnalişti ai publicaţiei Wall Street Journal, cerând ţării să respecte libertatea presei, relatează AFP.

''Ţările raţionale şi responsabile înţeleg că presa liberă raportează fapte şi exprimă opinii. Răspunsul adecvat este să prezinţi argumente contrare, nu să restricţionezi libertatea de expresie'', a declarat Pompeo într-un comunicat.

Anterior, China a anunţat că se opune cu fermitate noilor reguli impuse de SUA împotriva a cinci entităţi mediatice controlate de guvernul şi Partidul Comunist chinez şi a atenţionat că îşi rezervă dreptul de a replica la acţiunile Washingtonului, notează Reuters şi AFP.

"SUA s-au lăudat întotdeauna cu a lor libertate a presei. Însă ei se amestecă în buna funcţionare a mass-media chineze din SUA şi le perturbă activitatea", a denunţat Geng Shuang, un purtător de cuvânt al Ministerului chinez al Afacerilor Externe. "Ne rezervăm dreptul de a da replica (SUA) în cadrul acestui caz", a spus el.

Geng Shuang a anunţat că Beijingul a revocat în acest context acreditările de presă pentru trei jurnalişti ai Wall Street Journal după ce cotidianul a refuzat să-şi ceară scuze pentru un editorial în care China este calificată drept "omul cu adevărat bolnav al Asiei".

Administraţia lui Donald Trump a anunţat marţi că va asimila de acum încolo mass-media statului chinez cu misiuni diplomatice, în faţa a ceea ce responsabilii americani au calificat drept propagandă crescândă a Beijingului.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”