SUA: Condamnarea la închisoare pe viaţă a narcotraficantului El Chapo, confirmată în apel

SUA: Condamnarea la închisoare pe viaţă a narcotraficantului El Chapo, confirmată în apel

Apelul narcotraficantului mexican Joaquin Guzman, alias El Chapo, condamnat în iulie 2019 la New York la închisoare pe viaţă pentru rolul său în conducerea cartelului Sinaloa, a fost respins în Statele Unite, a anunţat Biroul procurorului federal din Brooklyn (New York), potrivit AFP.

Într-o decizie judiciară de 44 de pagini, datată marţi, judecătorul Jon Newman consideră că cele zece argumente prezentate de El Chapo trebuie să fie respinse, iar condamnarea sa confirmată.

Considerat la vremea sa cel mai puternic traficant de droguri din lume, Joaquin Guzman fusese găsit vinovat în 2019 pentru un vast trafic de droguri între Mexic şi SUA, precum şi pentru utilizarea ilegală a unei arme de foc şi spălare de bani.

El a fost condamnat la închisoare pe viaţă, căreia i s-a adăugat o pedeapsă simbolică de 30 de ani de închisoare suplimentari pentru folosirea de arme automate.

În prezent în vârstă de 64 de ani, El Chapo a fost acuzat că a transportat în SUA cel puţin 1.200 de tone de cocaină pe parcursul a 25 de ani.

În timpul procesului, acuzarea a demonstrat că El Chapo a comandat sau a comis el însuşi asasinarea a cel puţin 26 de persoane, de multe ori acestea fiind întâi torturate. Victimele au fost informatori, traficanţi din organizaţii rivale, poliţişti şi colaboratori, chiar membri ai propriei familii.

Cunoscut şi pentru evadarea sa spectaculoasă dintr-o închisoare mexicană, printr-un tunel, în 2015, El Chapo este deţinut în închisoarea de înaltă securitate Florence, din statul Colorado (vestul SUA). AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...