SUA: Congresul revocă un text de protecție a vieții private pe internet

SUA: Congresul revocă un text de protecție a vieții private pe internet

Furnizorii americani de acces la internet vor putea continua să vândă datele personale ale clienților lor către terți fără a obține o autorizare explicită, după revocarea de către Congres, marți, a unei reglementări din era Obama, transmite AFP.

Senatul, apoi Camera Reprezentanților, ambele cu majoritate republicană, au votat săptămâna trecută și marți pentru abrogarea unui text de reglementare al Federal Communications Commission (FCC), datând din 2016, care nu a intrat încă în vigoare.

Abrogarea acestui text de protecție a vieții private a stârnit dezbateri aprinse în Statele Unite, unde unele asociații și-au exprimat preocuparea față de posibila răspândire de informații personale, precum istoricul navigației, care pot dezvălui apartenența religioasă, orientarea sexuală, starea de sănătate sau informații geografice.

"Aceste informații se numără printre detaliile cele mai intime ale vieții unei persoane. Consumatorii trebuie să poată controla ce fac companiile cu aceste informații", a explicat Natasha Duarte, Centrul pentru Democrație și Tehnologie.

Dar pentru apărătorii republicani ai abrogării, aceasta va permite punerea pe un picior de egalitate în marketing a furnizorilor de acces, ca Verizon și Comcast, cu giganții internetului, precum Google și Facebook, care sunt reglementați de alte norme.

AGERPRES/ (AS — autor: Vicențiu Purcărea, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”

4 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

5 Așa o fi?