SUA consideră că arsenalul său nuclear este depășit

SUA consideră că arsenalul său nuclear este depășit

Președintele Comisiei pentru Forțele Armate a Camerei, Roger Wicker și senatorul Debra Fischer au remarcat că securitatea Statelor Unite depinde de finanțarea și desfășurarea în timp util a ICBM Sentinel.

Racheta balistică Minuteman III. Foto: EPA-EFE

Armele nucleare americane sunt învechite, potrivit președintelui Comitetului pentru Forțele Armate al Camerei, Roger Wicker (R-Mississippi) și senatorului Debra Fischer (R-Neb.).

Armele nucleare ale Americii sunt periculos de depășite. Securitatea noastră depinde de finanțarea și desfășurarea în timp util a rachetei balistice intercontinentale Sentinel”, începe un articol de Wicker și Fisher publicat pe 19 ianuarie în The Wall Street Journal .

În opinia lor, reînnoirea arsenalului nuclear american este „subfinanțată și întârziată”. „Congresul și Casa Albă trebuie să acționeze rapid pentru a rezolva aceste probleme și pentru a preveni apariția altora noi”, au spus parlamentarii.

În special, ei scriu despre un program de înlocuire a rachetelor balistice intercontinentale (ICBM) Minuteman III, „vechi de aproape 60 de ani”, care sunt deja învechite. Anterior, după cum notează articolul, Pentagonul a notificat că programul a depășit bugetul. „Trebuie să tragem la răspundere administrația [președintelui american Joe Biden] pentru eșecurile sale. Dar pentru a compensa deceniile de neglijență, colegii noștri din Congres trebuie, de asemenea, să se angajeze să restabilească securitatea SUA”, au conchis parlamentarii.

Reuters a relatat anterior că o parte a programului de modernizare a arsenalului nuclear al SUA a depășit oficial bugetul de 95,8 miliarde de dolari din cauza pandemiei de COVID-19 și a inflației.

Departamentul de Apărare al SUA a planificat să lanseze racheta balistică intercontinentală Sentinel pentru a înlocui ICBM Minuteman III. Această etapă ar trebui să devină unul dintre elementele centrale ale modernizării forțelor nucleare naționale. Pentagonul estimează că racheta nu va fi înlocuită până în 2031. Potrivit unui comunicat al Forțelor Aeriene, „în contextul macroeconomic actual”, armata se confruntă cu „provocări în recrutarea personalului calificat din cauza unei piețe a muncii competitive și a întârzierilor în creștere la livrarea pieselor”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat