SUA: Consilierul economic al lui Trump critică reacția președintelui la violențele de la Charlottesville

SUA: Consilierul economic al lui Trump critică reacția președintelui la violențele de la Charlottesville

Consilierul economic șef al lui Donald Trump, Gary Cohn, a criticat reacția președintelui american la violențele de la Charlottesville, considerând că liderul de la Casa Albă trebuie "să facă mai mult" pentru condamnarea suprematiștilor albi, relatează AFP.

"Această administrație poate și ar trebui să facă mai mult pentru a condamna în mod constant și fără echivoc aceste grupuri. Să facem tot ce putem pentru a reduce diviziunile care există în interiorul comunităților noastre", a afirmat Cohn într-un interviu publicat vineri de Financial Times.

Zvonurile despre plecarea lui Gary Cohn din administrație au agitat piețele financiare în urmă cu o săptămână înainte de o dezmințire a Casei Albe.

"Ca un american patriot, sunt reticent să-mi părăsesc postul (...), pentru că eu cred că este datoria mea să îmi țin angajamentul de a lucra pentru americani", a explicat el.

"Dar, de asemenea, mă simt obligat să îmi exprim nemulțumirea față de ceea ce s-a întâmplat în ultimele două săptămâni", a adăugat fostul bancher, care ia pentru prima dată poziție cu privire la acest subiect.

Influentul șef al Consiliului Economic Național (NEC) al Casei Albe, Cohn, care este evreu, era prezent alături de Donald Trump în fața ascensoarelor de la Trump Tower când acesta a provocat un val de indignare spunând că răspunderea pentru violențele care au zguduit Charlottesville trebuie căutată "de ambele părți".

Numele lui Gary Cohn, fost număr doi al băncii Goldman Sachs, este invocat în mod regulat ca posibil șef al Rezervei federale americane (Fed), dacă Donald Trump decide să nu reînnoiască mandatul actualei președinte, Janet Yellen.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…