SUA: Coreea de Nord nu a testat o rachetă intercontinentală

SUA: Coreea de Nord nu a testat o rachetă intercontinentală

Coreea de Nord a testat o rachetă balistică cu rază medie sau intermediară de acțiune și nu o rachetă intercontinentală așa cum a amenințat recent Phenianul, a anunțat Comandamentul Strategic al SUA, relatează duminică DPA.

Lansarea a avut loc în apropiere de orașul Kusong, nord-vest, și racheta s-a îndreptat spre Marea Japoniei, potrivit Comandamentului Strategic al SUA, care a precizat că SUA rămân 'pe deplin angajate' în cooperarea cu statele aliate Japonia și Coreea de Sud în fața provocărilor nord-coreene.

Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică , a anunțat ministerul sud-coreean al Apărării, potrivit căruia este vorba de o "provocare"ce vizează să testeze administrația președintelui american, Donald Trump, notează AFP.

Potrivit acestuia, racheta a fost lansată în jurul orei locale 07,55, duminică (22,55 GMT sâmbătă), de la baza aeriană Banghyeon, situată în vestul Coreii de Nord, și s-a îndreptat spre est, în direcția Mării Japoniei (denumită de sud-coreeni Marea de Est — n.r.).

AGERPRES/( AS — editor: Violeta Gheorghe, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale