SUA: Coreea de Nord nu a testat o rachetă intercontinentală

SUA: Coreea de Nord nu a testat o rachetă intercontinentală

Coreea de Nord a testat o rachetă balistică cu rază medie sau intermediară de acțiune și nu o rachetă intercontinentală așa cum a amenințat recent Phenianul, a anunțat Comandamentul Strategic al SUA, relatează duminică DPA.

Lansarea a avut loc în apropiere de orașul Kusong, nord-vest, și racheta s-a îndreptat spre Marea Japoniei, potrivit Comandamentului Strategic al SUA, care a precizat că SUA rămân 'pe deplin angajate' în cooperarea cu statele aliate Japonia și Coreea de Sud în fața provocărilor nord-coreene.

Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică , a anunțat ministerul sud-coreean al Apărării, potrivit căruia este vorba de o "provocare"ce vizează să testeze administrația președintelui american, Donald Trump, notează AFP.

Potrivit acestuia, racheta a fost lansată în jurul orei locale 07,55, duminică (22,55 GMT sâmbătă), de la baza aeriană Banghyeon, situată în vestul Coreii de Nord, și s-a îndreptat spre est, în direcția Mării Japoniei (denumită de sud-coreeni Marea de Est — n.r.).

AGERPRES/( AS — editor: Violeta Gheorghe, editor online: Ada Vîlceanu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Păzea, Ucraina, că vin trupele de „elită” ale Rusiei!

2 VIDEO Cu ăștia vrea Rusia să cucerească Ucraina?

3 Pe internet circulă informația neconfirmată că Xi Jinping a fost plasat în arest la domiciliu de către Armată

4 Bătrânul care s-a aruncat cu soția de la etajul 7 a fost demnitar în Guvernul Văcăroiu / Ce a scris în biletul de adio

5 Foarte interesante amănunte!