SUA: Coreea de Nord nu a testat o rachetă intercontinentală

SUA: Coreea de Nord nu a testat o rachetă intercontinentală

Coreea de Nord a testat o rachetă balistică cu rază medie sau intermediară de acțiune și nu o rachetă intercontinentală așa cum a amenințat recent Phenianul, a anunțat Comandamentul Strategic al SUA, relatează duminică DPA.

Lansarea a avut loc în apropiere de orașul Kusong, nord-vest, și racheta s-a îndreptat spre Marea Japoniei, potrivit Comandamentului Strategic al SUA, care a precizat că SUA rămân 'pe deplin angajate' în cooperarea cu statele aliate Japonia și Coreea de Sud în fața provocărilor nord-coreene.

Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică , a anunțat ministerul sud-coreean al Apărării, potrivit căruia este vorba de o "provocare"ce vizează să testeze administrația președintelui american, Donald Trump, notează AFP.

Potrivit acestuia, racheta a fost lansată în jurul orei locale 07,55, duminică (22,55 GMT sâmbătă), de la baza aeriană Banghyeon, situată în vestul Coreii de Nord, și s-a îndreptat spre est, în direcția Mării Japoniei (denumită de sud-coreeni Marea de Est — n.r.).

AGERPRES/( AS — editor: Violeta Gheorghe, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Imagini care dau fiori cu podul unde a deraiat trenul internaţional IRN 347(Dacia Wien Hauptbahnhof - Bucureşti Nord)

2 „Doar în Africa am mai văzut așa ceva” / Codin Maticiuc, șocat de camera în care a stat într-un hotel din Costinești

3 VIDEO Totul despre tentativa de asasinat asupra fostului președinte al SUA / Momentul filmat în care s-a tras asupra lui Donald Trump la un miting de ca…

4 Cică Orban va primi de la UE ce-a semănat...

5 VIDEO Ce se întâmplă în America? Atacatorul lui Trump a fost surprins pe video chiar când începe să tragă, oamenii l-au văzut și strigau că are o armă…