SUA: Cunoscut pentru declaraţiile nechibzuite sau false, Trump dă asigurări că încearcă întotdeauna să spună adevărul (AFP)

SUA: Cunoscut pentru declaraţiile nechibzuite sau false, Trump dă asigurări că încearcă întotdeauna să spună adevărul (AFP)

Cunoscut pentru declaraţiile sale nechibzuite, deseori exagerate şi uneori complet false, preşedintele american Donald Trump spune că el se străduieşte "cu adevărat" să spună adevărul, comentează AFP.

"Vreau întotdeauna să spun adevărul. Când pot, spun adevărul. Şi uneori se produce ceva diferit sau se întâmplă o schimbare, dar îmi place întotdeauna să fiu sincer", a spus el miercuri la postul de televiziune ABC.

"Încerc, încerc cu adevărat", a declarat el.

Miliardarul republican este cunoscut pentru că improvizează în declaraţiile date pe neaşteptate presei la Casa Albă sau în reuniunile de campanie.

Colaboratorii săi sunt deseori în alertă, fostul magnat din domeniul imobiliar făcând mereu anunţuri surpriză şi declaraţii care ajung imediat în centrul atenţiei mass-media.

De asemenea, Trump spune deseori lucruri care sunt evident exagerate, uneori de-a dreptul false sau care nu se bazează pe fapte.

Aşa cum s-a întâmplat atunci când a spus că 'persoane necunoscute din Orientul Mijlociu' s-au infiltrat în 'caravana' cu migranţi din America Centrală care traversează Mexicul cu scopul de a ajunge în SUA pentru a depune cerere de azil.

După ce a sugerat insistent că le asociază pe persoanele din Orientul Mijlociu în chestiune cu terorişti, Trump a recunoscut apoi că 'nu are probe' privind prezenţa lor printre migranţii evocaţi.

Însă chiar şi admiţând asta, el a adăugat "că se poate întâmpla chiar şi acest lucru".

The Washington Post a creat un proiect care încearcă să contabilizeze toate declaraţiile false ale preşedintelui. La ultima numărătoare din septembrie, acestea ajunseseră la peste 5.000.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...