Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

SUA: Cunoscut pentru declaraţiile nechibzuite sau false, Trump dă asigurări că încearcă întotdeauna să spună adevărul (AFP)

Cunoscut pentru declaraţiile sale nechibzuite, deseori exagerate şi uneori complet false, preşedintele american Donald Trump spune că el se străduieşte "cu adevărat" să spună adevărul, comentează AFP.

"Vreau întotdeauna să spun adevărul. Când pot, spun adevărul. Şi uneori se produce ceva diferit sau se întâmplă o schimbare, dar îmi place întotdeauna să fiu sincer", a spus el miercuri la postul de televiziune ABC.

"Încerc, încerc cu adevărat", a declarat el.

Miliardarul republican este cunoscut pentru că improvizează în declaraţiile date pe neaşteptate presei la Casa Albă sau în reuniunile de campanie.

Colaboratorii săi sunt deseori în alertă, fostul magnat din domeniul imobiliar făcând mereu anunţuri surpriză şi declaraţii care ajung imediat în centrul atenţiei mass-media.

De asemenea, Trump spune deseori lucruri care sunt evident exagerate, uneori de-a dreptul false sau care nu se bazează pe fapte.

Aşa cum s-a întâmplat atunci când a spus că 'persoane necunoscute din Orientul Mijlociu' s-au infiltrat în 'caravana' cu migranţi din America Centrală care traversează Mexicul cu scopul de a ajunge în SUA pentru a depune cerere de azil.

După ce a sugerat insistent că le asociază pe persoanele din Orientul Mijlociu în chestiune cu terorişti, Trump a recunoscut apoi că 'nu are probe' privind prezenţa lor printre migranţii evocaţi.

Însă chiar şi admiţând asta, el a adăugat "că se poate întâmpla chiar şi acest lucru".

The Washington Post a creat un proiect care încearcă să contabilizeze toate declaraţiile false ale preşedintelui. La ultima numărătoare din septembrie, acestea ajunseseră la peste 5.000.AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ALARMĂ Zeci de mii de români vor fi amendați după 26 mai! Jandarmeria, la ordinul ministrului Camen Dan, monit…

2 VIDEO Dăncilă, huiduită și apărată de zeci de jandarmi, a fost ascunsă într-o vulcanizare auto din Novaci! Apo…

3 Document. Citiți și voi ce avere are primarul PSD din Topoloveni după 29 de ani de mandat. Primește de la stat…

4 Info. Acesta este sondajul distribuit de Dragnea liderilor locali sâmbătă seara.

5 Informație. Candidații lui Voiculescu de pe lista PSD vor pleca la PPUSL imediat după validare! Dragnea, în râ…

recomandări

Te ia DNA: Emilian Gămureac

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Top 10 piscine din lume