SUA: Demisia principalului avocat al lui Trump din ancheta privind implicarea Rusiei în alegerile prezidenţiale

SUA: Demisia principalului avocat al lui Trump din ancheta privind implicarea Rusiei în alegerile prezidenţiale

Avocatul american John Dowd, care conducea echipa ce îi acordă consultanţă preşedintelui american Donald Trump în ancheta întreprinsă de procurorul special Robert Mueller privind o eventuală complicitate americano-rusă înainte de alegerile prezidenţiale din 2016, a demisionat joi, transmite AFP.

''Îl apreciez pe preşedinte şi îi doresc toate cele bune'', a confirmat Dowd într-un comunicat, după ce cotidianul The New York Times a anunţat plecarea lui.

Spunând că recomandările sale nu au fost urmate de către Trump, Dowd a decis să renunţe într-un moment în care preşedintele înăspreşte tonul faţă de Mueller, a precizat cotidianul.

Această demisie întăreşte impresia referitoare la o atmosferă agitată la Casa Albă, care se confruntă cu mai multe fronturi judiciare, deschise îndeosebi de către Mueller şi, într-un caz distinct, de către o actriţă de filme porno care a afirmat că a avut o relaţie cu miliardarul american.

Dowd preluase vara trecută conducerea echipei de jurişti care îi acordă consultanţă lui Trump în dosarul referitor la Rusia.

Potrivit cotidianului, Dowd i-a recomandat lui Trump să coopereze în anchetă, estimând totodată că ar fi riscant pentru preşedinte să fie intervievat verbal la discreţia anchetatorilor FBI. În faţa comportamentului impulsiv al lui Trump, Dowd a intenţionat să demisioneze de mai multe ori în ultimele luni. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Banii din șpăgile lui Ponta sunt în Turcia / Dezvăluiri care-i vor înfiora chiar și pe procurori!

2 Vai, a luat pisi COVID și-i pute la minister! „Avem un pişat de spirt pe etaj“

3 De citit! / Cele patru dorințe care stau la baza comportamentului uman / Memorabilul discurs al lui Bertrand Russe…

4 Fiul sultanului din Brunei, unul dintre cei mai bogați oameni din lume, a murit la 38 de ani

5 Proștii votează, cefele groase din Servicii încasează / Fiul unui general STS ajuns liberal, contracte grase cu…