SUA: Democraţii anchetează asupra cazării lui Mike Pence la un hotel al lui Trump în Irlanda

SUA: Democraţii anchetează asupra cazării lui Mike Pence la un hotel al lui Trump în Irlanda

Democraţii au anunţat vineri deschiderea unei anchete parlamentare asupra alegerii vicepreşedintelui american, Mike Pence, de a se caza într-un club de golf care îi aparţine lui Donald Trump cu prilejul unei vizite oficiale în Irlanda, transmite AFP.

Trump International Golf Links & Hotel este situat la Doonbeg, pe coasta de vest a Irlandei, la circa 300 de kilometri de Dublin, unde au avut loc întâlnirile oficiale ale vicepreşedintelui.

"Comisia nu consideră că banii contribuabililor americani trebuie folosiţi pentru a-l îmbogăţi pe preşedintele Trump, familia şi firmele acestuia", a denunţat preşedintele unei influente comisii a Camerei Reprezentanţilor, aflată sub controlul democraţilor, Elijah Cummings.

El a precizat că factura acestei călătorii ar putea fi "importantă", pentru că o precedentă vizită a lui Donald Trump în acelaşi hotel, în iunie, i-a costat 3,6 milioane de dolari pe americani.

Este a doua anchetă parlamentară deschisă în mai puţin 15 zile privind utilizarea de către Donald Trump şi echipa sa a diferitelor proprietăţi pe care acesta le deţine în mai multe locuri din lume.

La 28 august, Comisia juridică a Camerei Reprezentanţilor a anunţat că anchetează în legătură cu anunţul preşedintelui american că intenţionează să organizeze următorul summit G7, care va avea loc în SUA, într-unul din cluburile sale de golf, la Doral, în apropiere de Miami în statul Florida.

"Este un loc formidabil", a declarat el dând asigurări, în acelaşi timp, că nu va obţine niciun beneficiu personal de pe urma organizării summitului într-unul din cluburile sale.

De la instalarea sa la Casa Albă, în ianuarie 2017, opoziţia îi acuză regulat pe Donald Trump şi pe copiii acestuia că profită financiar de poziţia sa prezidenţială, prin intermediul grupului său Trump Organization.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Incident sexual între Gabriel Oprea și Kovesi? / Evenimentul ar fi avut loc în fostul birou al lui Ceaușescu de …

2 Val de vedete internate cu Covid la „Matei Balș”

3 „Mă simt mai bine” / Loredana Groza, postare din ambulanță

4 Citiți și voi ce manevre se fac pentru ca Leo de la Strehaia, fostul iubit al deputatei PSD Laura Vicol, să sc…

5 Citiți și voi ce avere are interlopul care i-a despicat capul cu sabia polițistului de la trupele speciale