SUA: Democraţii din Camera Reprezentanţilor vor investiga impactul lui Trump asupra FBI şi Ministerului Justiţiei

SUA: Democraţii din Camera Reprezentanţilor vor investiga impactul lui Trump asupra FBI şi Ministerului Justiţiei

Viitorul preşedinte al comisiei pentru justiţie din Camera Reprezentanţilor a SUA vrea să investigheze influenţa exercitată de preşedintele Donald Trump asupra Departamentului Justiţiei (minister) şi a FBI, relatează miercuri agenţia Reuters.

Reprezentantul Jerrold Nadler, care este în momentul de faţă principalul democrat din comisie, le-a cerut ministrului justiţiei Matthew Whitaker şi directorului FBI Christopher Wray să răspundă până la 31 decembrie la peste 100 de scrisori care le-au fost trimise de democraţii din Cameră cu privire la comportamentul lui Trump faţă de instituţiile lor, inclusiv atacurile verbale la adresa unor înalţi oficiali.

"Vă scriu cu preocupare crescândă legată de atacurile repetate ale preşedintelui Trump asupra integrităţii Departamentului Justiţiei şi a FBI", le-a spus Nadler celor doi responsabili într-o scrisoare publică difuzată marţi.

"Comportamentul preşedintelui pare motivat de nevoia de a se apăra pe sine şi de a-şi apăra familia şi interesele de afaceri de activităţile ministerului şi Biroului", a adăugat reprezentantul democrat.

Scrisoarea, care apare la o săptămână după alegerile parţiale la care democraţii au preluat controlul asupra Camerei Reprezentanţilor, este un semn că Trump şi administraţia sa ar trebui să se aştepte la o monitorizare mai intensă din partea noului legislativ ce se va reuni în ianuarie.

Democraţii se tem că Trump ar putea submina ancheta federală condusă de procurorul special Robert Mueller privind ingerinţa Rusiei în alegerile prezidenţiale din 2016, interferenţă respinsă atât de Moscova, cât şi de preşedintele american.

Jerrold Nadler menţionează între altele în scrisoare că Trump "a calificat ancheta procurorului special drept 'vânătoare de vrăjitoare' de cel puţin 84 de ori doar în acest an". AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro