SUA: Democratul Beto O'Rourke iese din cursa pentru Casa Albă

SUA: Democratul Beto O'Rourke iese din cursa pentru Casa Albă

Candidatul la Casa Albă Beto O'Rourke a anunţat vineri că iese din cursa pentru învestitura democrată, după luni de sondaje decepţionante şi dificultăţi în a găsi finanţare, relatează AFP şi Reuters.

"Deşi este dificil de acceptat, mi se pare acum evident că această campanie nu are mijloacele pentru a avansa cu succes", a scris pe site-ul Medium candidatul texan.

"Serviciul meu către ţară nu va fi în calitate de candidat sau de nominalizat. Să accept acest lucru acum este în interesul celor din campanie, este în interesul partidului în contextul în care încercăm să ne unim în jurul unui nominalizat şi este în interesul ţării", a mai scris O'Rourke în postarea pe care redistribuit-o pe Twitter.

O'Rourke, care a devenit foarte popular printre democraţi după ce a aproape a câştigat un mandat de senator în Texas în 2018, a precizat şi că nu va candida pentru Senat anul viitor, o decizie care probabil îi va dezamăgi pe unii din liderii partidului, comentează Reuters.

"Vom depune eforturi pentru a ne asigura că nominalizatul democrat îl va învinge pe Donald Trump în 2020. Vă pot spune la prima mână după ce am avut şansa să-i cunosc pe candidaţi că vom fi bine serviţi de fiecare dintre ei şi voi fi mândru să sprijin pe oricine va fi, ea sau el", a mai precizat O'Rourke în postarea sa.

În cursa pentru învestitura democrată au mai rămas 17 candidaţi, notează AFP.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...