SUA: Departamentul de Justiţie, pregătit să îl apere pe Trump în faţa unei editorialiste care l-a acuzat de viol

SUA: Departamentul de Justiţie, pregătit să îl apere pe Trump în faţa unei editorialiste care l-a acuzat de viol

Departamentul de Justiţie din SUA a cerut marţi să asigure apărarea lui Donald Trump într-un proces în care preşedintele american este acuzat de o femeie că a violat-o în anii '90, o intervenţie care ar urma să întârzie cazul, relatează AFP.

Editorialista, E. Jean Carroll, în vârstă de 76 de ani, l-a dat în judecată pe Trump în noiembrie 2019 la un tribunal din statul New York, acuzându-l că a defăimat-o pentru că a calificat drept 'o minciună totală' afirmaţiile sale conform cărora el a violat-o în cabina de probă a unui mare magazin newyorkez la mijlocul anilor '90.

Într-un interviu din iunie 2019, Trump a spus că nu a întâlnit-o niciodată şi că ea "nu este genul său de femeie".

Plângerea şi-a urmat cursul de atunci, iar cel mai recent judecătorul a refuzat cererea unuia dintre avocaţii personali ai lui Trump, Marc Kasowitz, să respingă plângerea.

Marţi, Departamentul de Justiţie a cerut, într-un document depus la tribunal, să i se substituie lui Kasowitz, pe motiv că "preşedintele acţiona în cadrul funcţiei sale" atunci când a făcut respectivele afirmaţii presupus defăimătoare.

Departamentul de Justiţie a solicitat de asemenea ca acest caz să fie transferat la tribunalul federal din Manhattan.

Avocata lui E. Jean Carroll, Roberta Kaplan, a spus că intervenţia Departamentului de Justiţie este "şocantă". Potrivit avocatei, decizia ar putea avea drept consecinţă întârzierea dosarului, în contextul în care preşedintele, care speră să fie reales în noiembrie, ar fi trebuit în curând "să furnizeze mostre de ADN şi să facă o depoziţie".

"Eforturile lui Trump de a folosi puterea guvernamentală pentru a scăpa de consecinţele greşelilor sale private sunt fără precedent şi arată clar până unde este dispus să meargă pentru a împiedica aflarea adevărului", a precizat Roberta Kaplan într-un comunicat.

"Trump va face totul pentru a bloca acest caz înaintea alegerilor (prezidenţiale din noiembrie - n.r.), pentru a evita ca un juriu să decidă cine dintre noi doi minte", a declarat la rândul său E. Jean Carroll, citată în comunicat.

"Dar Trump mă subestimează şi îi subestimează totodată pe americani", a adăugat ea. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Nu arată rău nici ea! / Reacția englezoaicei părăsite pentru o ucraineancă refugiată

2 Imagini care dau fiori soldaților ruși

3 De citit! / Replica unui grup de economiști ucraineni la afirmațiile lui Noam Chomsky despre războiul dintre Rusia și Ucraina

4 VIDEO Priviți, rușii aveau doar 10 bucăți, acum au mai rămas 9....

5 VIDEO FSB și GRU știu că războiul este pierdut și se pregătesc pentru o Rusie post-Putin (expert în securitate)