SUA: Departamentul de Stat a anunţat că ambasadorul american se va întoarce la Moscova săptămâna aceasta

SUA: Departamentul de Stat a anunţat că ambasadorul american se va întoarce la Moscova săptămâna aceasta

Ambasadorul american în Rusia, John Sullivan, se va întoarce la Moscova săptămâna aceasta, a anunţat luni purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price, informează Reuters.

În cadrul unui briefing, Price a mai declarat reporterilor că Statele Unite au salutat întoarcerea ambasadorului rus Anatoli Antonov, în urma unui acord la care au ajuns la summitul de miercurea trecută de la Geneva preşedintele american Joe Biden şi omologul său rus Vladimir Putin privind revenirea la post a ambasadorilor.

Ambasadorul rus la Washington, rechemat în martie pentru consultări, s-a întors duminică în SUA.

Relaţiile diplomatice dintre SUA şi Rusia s-au deteriorat rapid după instalarea în funcţie, în ianuarie, a preşedintelui Joe Biden, care a acuzat Rusia de atacuri cibernetice şi imixtiune în alegeri.

În martie, Rusia a decis să-l recheme pe Anatoli Antonov după ce Joe Biden a făcut declaraţii în care l-a comparat pe Vladimir Putin cu un "criminal".

O lună mai târziu, ambasadorul american, John Sullivan, a anunţat că se va întoarce la Washington pentru consultări, lucru cerut de Kremlin. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...