SUA: Departamentul de Stat a aprobat vânzarea potenţială a 3.000 de bombe inteligente către Arabia Saudită

SUA: Departamentul de Stat a aprobat vânzarea potenţială a 3.000 de bombe inteligente către Arabia Saudită

Departamentul de Stat american a aprobat vânzarea potenţială a 3.000 de bombe inteligente către Arabia Saudită, contract care se ridică la 290 de milioane de dolari, a anunţat marţi Pentagonul, transmite Reuters.

Decizia survine în ultimele zile ale mandatului preşedintelui Donald Trump. Preşedintele ales al SUA, Joe Biden, a promis să oprească vânzările de arme spre Arabia Saudită, cel mai mare cumpărător de arme americane din Orientul Mijlociu, într-o încercare de a presa Riadul să pună capăt războiului din Yemen care a cauzat cea mai gravă criză umanitară din lume.

Pachetul va include 3.000 de bombe ghidate de calibru mic SDB I, containere, echipament de sprijin şi asistenţă tehnică, a precizat Pentagonul.

''Vânzarea propusă va îmbunătăţi capacitatea Arabiei Saudite de a răspunde ameninţărilor actuale şi viitoare prin creşterea stocurilor sale de muniţii aer-sol cu rază lungă de acţiune, de mare precizie'', indică o declaraţie a Pentagonului.

Agenţia pentru cooperare privind securitatea apărării a Departamentului Apărării a notificat marţi Congresul despre posibila tranzacţie. În pofida aprobării Departamentului de Stat, notificarea nu înseamnă că un contract a fost semnat sau că negocierile s-au încheiat. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...