SUA: Departamentul de Stat a suspendat un angajat cu legături cu un grup al naţionaliştilor albi

SUA: Departamentul de Stat a suspendat un angajat cu legături cu un grup al naţionaliştilor albi

Departamentul de Stat american a suspendat un oficial care activa în cadrul biroului energiei, la o zi după ce s-a aflat despre legăturile sale cu un grup al naţionaliştilor albi, a declarat joi o sursă din diplomaţia americană citată de Reuters.

Departamentul de Stat a refuzat să divulge numele oficialului în cauză. Southern Poverty Law Center (SPLC), un ONG care luptă pentru apărarea drepturilor civile şi care monitorizează grupurile care incită la ură, l-a identificat ca fiind Matthew Gebert.

SPLC a precizat într-un raport publicat miercuri că Gebert a găzduit membri ai grupului la locuinţa sa şi a publicat propagandă naţionalistă pe internet sub pseudonim. Într-un podcast din mai 2018, Gebert afirma că "avem nevoie de o ţară a noastră cu arme nucleare şi asta foarte repede", potrivit SPLC.

"Nu pot confirma nimic", a declarat purtătoarea de cuvânt Morgan Ortagus în cadrul unui briefing de presă.

Atacurile armate de la sfârşitul săptămânii trecute din Texas şi Ohio a readus în atenţie curentul naţionalist alb şi extremismul din SUA.

Masacrul din oraşul predominant hispanic El Paso este investigat ca o infracţiune motivată de ură şi un act de terorism domestic, iar FBI-ul susţine că şi atacatorul din Dayton, Ohio, a explorat ideologii extremiste.

Candidatul la învestitura democrată Joe Biden l-a acuzat miercuri pe preşedintele american Donald Trump că alimentează convingerile adepţilor supremaţiei albilor care au fost acuzate pentru mai multe atacuri armate în SUA.

Trump a spus că nu este rasist şi a afirmat într-un discurs susţinut luni că americanii trebuie "să condamne rasismul, bigotismul şi ideologia supremaţiei albilor".AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 Expert despre porcăria comisă de E.ON: Este o înșelătorie, oamenii nu au ce să facă pentru că nu mai există concurență

5 VIDEO Priviți aceste imagini apocaliptice cu pădurea care oferea protecție militarilor ucraineni în fața dronelor rusești...