SUA: Departamentul de Stat îşi recheamă toţi angajaţii, în pofida ''shutdown''-ului

SUA: Departamentul de Stat îşi recheamă toţi angajaţii, în pofida ''shutdown''-ului

Departamentul de Stat al SUA, afectat ca întreaga administraţie federală de "shutdown", a explicat joi că a găsit finanţare pentru a asigura buna funcţionare a diplomaţiei americane, relatează AFP.

Ministerul condus de Mike Pompeo le-a cerut tuturor angajaţilor să revină la lucru cu începere de duminică, zi care marchează începutul unei noi perioade două săptămâni la finalul căreia teoretic salariile trebuie să fie plătite.

Lunii fiind zi liberă în Statele Unite, revenirea lor efectivă se va face marţi.

Spre deosebire de numeroşi angajaţi federali care, în lipsa aprobării de către Congres a unui buget pentru 2019, lucrează benevol, cei 75.000 de funcţionari ai Departamentului de Stat vor fi plătiţi cu începere de la acea dată.

"Avem nevoie de toate echipele noastre pentru a face faţă multitudinii mizelor cruciale care necesită leadershipul american", a declarat jurnaliştilor un responsabil din cadrul Departamentului de Stat sub acoperirea anonimatului.

"Suntem, de asemenea, foarte îngrijoraţi de dificultăţile financiare tot mai mari care afectează salariaţii", a adăugat sursa.

Departamentul de Stat a precizat că resursele sale vor fi utilizate cu mare atenţie şi că angajaţii trimişi în şomaj tehnic timp de aproape patru săptămâni de "shutdown" nu vor primi imediat, retroactiv, salariul pe care nu l-au încasat până în prezent.

Dacă "shutdown"-ul depăşeşte o lună, ministerul american de externe nu este sigur că va putea să-şi plătească în continuare angajaţii.

Joi, 40% dintre angajaţii săi de pe teritoriul SUA au fost trimişi în şomaj tehnic.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...