SUA: Dineu Trump/Macron la reşedinţa istorică a lui George Washington

SUA: Dineu Trump/Macron la reşedinţa istorică a lui George Washington

Donald şi Melania Trump îi vor primi pe Emmanuel şi Brigitte Macron pentru un dineu la Mount Vernon, reşedinţă istorică a lui George Washington, cu ocazia vizitei de stat pe care preşedintele francez o va efectua în SUA la sfârşitul lui aprilie, relatează AFP.

Domeniul care a aparţinut primului preşedinte al Statelor Unite va fi "o reamintire plăcută a statului unic al Franţei, cel dintâi aliat al Americii", a subliniat vineri purtătoarea de cuvânt a executivului american, Sarah Sanders.


Sursa foto: George Washington's Mount Vernon / Facebook


A doua zi după acest "dineu privat", care va avea loc la 23 aprilie, Emmanuel Macron va fi primit la Casa Albă pentru prima vizită de stat a preşedinţiei Trump.

La 25 aprilie, şeful statului francez se va adresa parlamentarilor Congresului american, reuniţi în sesiune comună.

Emmanuel Macron, care întreţine bune relaţii cu omologul său american, a desfăşurat covorul roşu pentru acesta în iulie, la Paris. Soţii Trump au fost invitaţi la un dineu la etajul al doilea al Turnului Eiffel care oferă o privelişte minunată supra Parisului.

Mount Vernon, deschis publicului, este situat în Virginia, la circa 20 de kilometri sud de capitala federală.

În 2007, Nicolas Sarkozy a fost oaspetele omologului său american de la acea dată, George W. Bush, pentru o reuniune de lucru la Mount Vernon, reaminteşte AFP.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Va fi asfaltat cel mai vechi drum din țară, o variantă mai scurtă cu 30 de km la Valea Oltului!

2 Florin Călinescu, dividende de peste un milion de lei...

3 Foarte interesante amănunte...

4 VIDEO Ultimele imagini cu Putin, la slujba de Paște...

5 O femeie indiană și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o la „relații sexuale împotriva naturii cu orice bărbat, femeie sau animal”