SUA: Directorul financiar al Trump Organization, acuzat de evaziune fiscală, a pledat nevinovat

SUA: Directorul financiar al Trump Organization, acuzat de evaziune fiscală, a pledat nevinovat

Directorul financiar al Trump Organization, Allen Weisselberg, a pledat joi nevinovat, în faţa tribunalului din Manhattan, pentru 15 capete de acuzare legate de evaziune fiscală, în timp ce holdingul fostului preşedinte american a denunţat o inculpare pur ''politică'', relatează AFP.

Allen Weisselberg, în vârstă de 73 de ani, un susţinător ferm al fostului preşedinte Donald Trump, a sosit la tribunal în jurul orei 14:15 (18:15 GMT), cu mâinile la spate, încătuşat.

Potrivit AFP, actul de acuzare îi vizează pe Weisselberg şi Trump Organization.


Foto: (c) JUSTIN LANE / EPA


Weisselberg este acuzat în special că, între 2005 şi 2021, a ascuns în mod deliberat de autorităţile fiscale aproximativ 1,7 milioane de dolari reprezentând avantaje în natură pe care le-a primit de la Trump Organization, fiind evitată plata a aproximativ un milion de dolari la impozite federale şi locale.

Allen Weisselberg este de asemenea acuzat că a declarat în mod fals că nu este rezident în oraşul New York pentru a evita impozitele.

Trump Organization este acuzată că a contribuit la disimularea acestor avantaje.

Allen Weisselberg, de meserie contabil, şi-a desfăşurat cea mai mare parte a carierei în imperiul imobiliar al familiei Trump, căruia i s-a alăturat în 1973. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”